Urazený Matovič

Vláda sa neponáhľala. Síce netušíme, čo jej členovia toľko analyzovali, pretože čísla sú stále rovnaké, respektíve zo dňa na deň horšie, no napokon sme sa dočkali. Vianočný lockdown, o ktorom sa už týždeň špekulovalo, bude od soboty realitou.

16.12.2020 20:00
debata (42)

To, že premiér Matovič ani ďalší dvaja predsedovia koaličných strán neprišli na dôležitú tlačovku a nechali všetko na pleciach Krajčího, Holého a Korčoka, svedčí o tom, že Sulík a Matovič sú momentálne na nože. A to až tak, že nedokázali zachovať ani elementárne dekórum a predstúpiť pred národ v situácii, ktorá si to priam vyžaduje.

Premiér následne po oficiálnej tlačovke predviedol ďalšiu lekciu z politického amaterizmu. Kamery sú pre neho zjavne prisilné lákadlo, aby im odolal, a tak vzápätí zorganizoval vlastný improvizovaný brífing.

Po ňom musí byť každému jasné, že keď nie je po jeho, tak je okamžite oheň na streche. Matovič sa začne správať ako trucovité dieťa a stráca zábrany. To, že ešte 16. decembra stále hovorí o masívnom testovaní ako jedinom spásonosnom riešení, je prejavom hlbokého nepochopenia.

Prosím, ak chcel testovať, tak mohol navrhnúť, aby sa dali otestovať obyvatelia na Považí, ktoré je momentálne najviac postihnuté (napokon túto iniciatívu prevzalo mesto Trenčín!). Ale hovoriť, že „ľudia budú zomierať, lebo nemáme nakúpené testy,“ a zvaľovať vinu na prezidentku je nemiestne.

Niekto by už mal asi Matovičovi vysvetliť, že on nie je Ľudovít XIV., ktorý mohol o sebe vyhlasovať, že štát som ja. A Slovensko nie je absolutistická monarchia, ale parlamentná demokracia. Problémy sa preto snažíme riešiť hľadaním konsenzu a nie slepým poslúchaním rozhodnutí jednotlivcov. A podľa toho by sa už konečne mohol začať správať.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #lockdown