Pokrytectvo pani europoslankyne

Druhá najpopulárnejšia politička SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová zvažuje odchod zo strany. Údajne chce odísť preto, aby nebola pre SaS príťažou. Ako môže byť druhá najpopulárnejšia politička strany pre ňu bremenom?

11.02.2021 20:00
debata (26)

Pravým dôvodom nebude asi ani neochota priznať pochybenie v spore s podpredsedníčkou vlády pre investície Veronikou Remišovou. Tú s poslankyňou Janou Bittó Cigánikovou obvinili, že nečinnosťou pripravila Slovensko o miliardu eur z eurofondov. Ukázalo sa, že tieto obvinenia nemala úplne doložené. Ospravedlniť sa však odmieta. Prečo? Je tvrdohlavá a presvedčená o svojej pravde? Alebo nie je zvyknutá priznať si chybu?

Doteraz to ako opozičná politička robiť nemusela. Bývalé vládne strany mohla obviniť z čohokoľvek. A prešlo jej to. Škandalizácia je jej štýl práce – podobne ako premiéra Igora Matoviča a mnohých ďalších dnes koaličných politikov. Lenže politik tu nie je na to, aby iba kritizoval, ale aby ponúkol lepšiu alternatívu a schopnosti pri spravovaní vecí verejných ako oponenti. Súčasné vládne strany, zvlášť Matovič, nás denne presviedčajú, ako to s ich reálnymi schopnosťami spravovať krajinu vlastne je.

Pre Nicholsonovú by preto bolo výhodnejšie zbaviť sa vládno-koaličnej zodpovednosti a stať sa opäť opozičnou političkou. Ľahšie je kritizovať ako tvoriť. Na popularite jej to môže iba pridať.

Čo vlastne vieme o Nicholsonovej skutočnej práci? Je predsedníčkou Výboru pre zamestnanosť a sociálne veci v Európskom parlamente. Ako hodnotí slabú a viaznucu finančnú pomoc na Slovensku? Prispela k vyriešeniu situácie na Slovensku nápadmi z EÚ? Nevadí jej, že mnohí postihnutí krízou doslova živoria? Prečo sa nevyjadruje k tomu, čo je jej agendou? To si totiž vyžaduje odbornú fundovanosť, obhájiť si riešenia a vyvracať protiargumenty. A to je trochu iná káva než iba škandalizovať.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Európsky parlament #vládna koalícia #Veronika Remišová #Lucia Ďuriš Nicholsonová #škandalizácia #SASKA