Tí, čo nenávidia ženy

Slovensko v úmrtnosti na koronavírus kraľuje svetu a i preveľmi hlúpy rozprávkový Jano vyhodnotí, že úlohou ministra zdravotníctva by malo byť zabezpečenie čo najnormálnejšieho chodu nemocníc. Ale nie.

15.02.2021 20:00
debata (27)

Mizogýnnym konzervatívny silám sa síce podarilo infiltrovať do parlamentu, zákonne však ženu zmeniť na chodiaci inkubátor a vykonávateľku cudzej vôle sa im zatiaľ nepodarilo. Marek Krajčí, ktorý ako minister na plnej čiare zlyháva, prichádza s rafinovanou odplatou: ženy nad 40 rokov si majú interrupciu zaplatiť.

Reakcia ministerstva zdravotníctva na túto bezoblačnú hrubosť a porušenie zásadného ľudského práva je neodolateľná: slovami hovorkyne sa, „žiaľ, nachádzame v stave, keď nedokážeme s čistým svedomím prevziať zodpovednosť za ohrozenie životov a zdravia žien pri úkonoch, ktoré nie sú nevyhnutnou zdravotnou starostlivosťou“. Naozaj? A prečo teda vôbec ženy ohrozujeme pôrodmi a nenariadili sme aspoň dočasnú vazektómiu pre nikde nespomínané vánky spôsobujúce druhý stav? A celkom vážne – čo majú tie stovky eur na zodpovednosti zdravotníctva zmeniť? Ako sa vôbec opovažujú ministri brať do úst akékoľvek ohrozenie životov, keď ľudia kapú ako muchy a ďalší, najmä ženy, sa prepadajú hlboko pod prah chudoby?

Ako je možné, že v čase prehlbujúceho sa hladu prichádza minister práce, sociálnych vecí a rodiny so zrušením bezplatného teplého jedla pre chudobné deti a minister zdravotníctva chce utýrať tú vekovú kategóriu žien, ktorá už najčastejšie deti má a nechce alebo nevládze viac? Všade na svete trpia krízami najväčšmi ženy – práve preto, že počas kríz býva počatých najviac neželaných detí, za ktoré nesú zodpovednosť a spoločenskú stigmu najčastejšie len a len ženy samy. Akým právom sa chce Slovensko nazývať civilizovanou krajinou, keď ponižuje svoje vlastné obyvateľky?

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #pandémia #zdravotná pomoc #interrupčný zákon #Marek Krajčí #interrupcie nad 40 rokov