Odkaz Matovičovi: Mlčať je zlato!

Jedinou istotou v mori neistôt je to, že premiér Matovič verejnosť „oblaží“ vždy nejakou nevhodnou poznámkou, niečím, za čo by sa každý slušný človek kdesi v kúte červenal a ľutoval, že vôbec niečo také vypustil z úst. V prípade Igora Matoviča nielenže žiadna sebareflexia nehrozí, no jeho ataky sa stupňujú.

21.02.2021 20:00
debata (3)

Za spôsob, akým vyjadril „úprimnú sústrasť“ zosnulému poslancovi Petrákovi, by sa nemusel hanbiť ani najväčší dedinský odroň: „Ľuba Petráka som mal rád. Považoval som ho de facto za omyl v Smere a veľakrát som mu to aj povedal. O život ho pripravil zabijak, ktorého jeho kolegovia bez rúšok na námestiach 17. novembra podlo spochybňovali. Odpočívaj v pokoji.“

Čo si možno myslieť o človeku, ktorý neustále politikárči, aj v takejto situácii, a nedokáže sa skloniť ani pred majestátom smrti? Matovič jednoducho nemá cit pre mieru a vo svojej sebastrednosti ani necíti, že totálne prestrelil.

Tým sa však Matovičove výstrelky nekončia. Premiér v nedeľu zneužil pamiatku Jana Kuciaka aj na útok proti médiám. Kým pred tromi rokmi išlo len o freudovské prerieknutie („míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice“) teraz ide o cielený útok na médiá, ktoré nepíšu podľa jeho gusta. No a pritom on nevďačným novinárom núkal 10 miliónov na podporu kvalitnej investigatívnej žurnalistiky…

Zdá sa, že Matovič nechápe, o čom vlastne žurnalistika je, a veľmi rýchlo preberá maniere svojho predchodcu. Najlepšie by bolo, keby mlčal, lenže to on zjavne nedokáže.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Ľubomír Petrák