Takého máme premiéra. Ani len odísť nevie ako chlap

Zúžiť problémy koalície na dovoz vakcíny Sputnik V je alibistické. A hlúpe. Pretože to znamená, že táto krajina svoje problémy možno len na chvíľočku odloží. A potom ju dobehnú s ešte väčšou silou.

21.03.2021 22:00
debata (230)

Slovensko má totiž oveľa vážnejšie problémy ako je meranie si veľkosti vlastnej sebestrednosti dvoch pánov.

Na jednej strane je sympatické, ako Igor Matovič bojuje za svojho ministra. Len je smutné, že v rebríčku neschopných ministrov mu patrí druhé miesto od konca. Prvé patrí šéfke kultúry, ktorá takmer nič nepokazila, lebo nič neurobila.

Marek Krajčí ako minister zdravotníctva urobil nie jednu, či dve veľké chyby. On ich reťazil: od bezprecedentných výmen šéfov nemocníc, cez absolútne ničnerobenie počas leta, keď sa mal práve jeho rezort pripravovať na druhú vlnu, cez nezachytenie začiatku druhej a ničivejšej vlny pandémie v septembri, pokračovať nepripravením pandemického plánu – Covid automat vláda prijala až v polovici decembra, nedokázal využiť ani len náskok, ktorý zdravotníctvo získalo prvým celoplošným testovaním, prispal si aj pri objednávaní antigénových testov, možno aj plakal, keď ho kolegovia (aj vlastní!) poslali do hája so sprísnenými opatreniami pred Vianocami, na trikrát musel upravovať očkovací plán, nevšimol si, že mal covid-19, akosi mu ušlo, že nemocnice neboli preplnené len vďaka tomu, že pacienti dostatočne rýchlo umierali…

Chýb bolo viac, ale už len tieto stačia na to, aby Krajčí odišiel a predpísal si politickú diétu minimálne do konca volebného obdobia.

Nie, teraz ho Matovič používa ako štít. Vy ste mi zobrali Mareka, ja vám zoberiem Sulíka, Kolíkovú, Šeligu, ešte aj tú Bittó Cigánikovú. Aby ste vedeli, aké to je, keď prídete o svoje figúrky na šachovnici!

A keď ešte zoberie aj jedno ministerstvo strane SaS, a prikáže strane Za ľudí, že má hľadať odborníka na spravodlivosť (ale nie takého ako bola Kolíková!), tak potom odstúpi…

Po odstúpení Matoviča volá celá krajina. Ale nie pre nejaký Sputnik V. Matovič musí odísť, pretože: nedokáže riadiť ľudí, nedokázal vytvoriť víziu pre túto krajinu, nedokázal spojiť jej obyvateľov, naopak, polarizuje ich do nepríčetna, nedokáže sa postaviť problému – naopak, uteká pred ním a dúfa, že ten nejako zmizne, nedokáže odkomunikovať dôležité posolstvá, hľadá si vinníkov a obetných baránkov. Nedokáže si určiť priority, ktoré treba riešiť.

Nie, mafia sa v podobe, ako sme ju poznali, už nevráti. Ani táto krajina sa už nevráti do čias spred roka či dvoch. Vážený pán premiér na odchode, vy ste si nevšimli, že táto krajina sa zmenila. Preto sú vaše podmienky iba hlúpou pomstou. A odkladaním riešenia problému na neskôr. Ale on nás dobehne. Žiaľ, všetkých.

Lebo takého máme premiéra. Ani len odísť nevie ako chlap.

© Autorské práva vyhradené

230 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič