Matovičov problém je Matovič

O zmluve na nákup Sputnika V nevieme dokopy nič. Či sme za vakcínu zaplatili, v čom sa líši „náš“ Sputnik od toho v Lancete, ani prečo by sme ho mali testovať v Maďarsku, keď ŠÚKL bol s jeho testovaním takmer na konci.

15.04.2021 19:30
debata (40)

Sme iba zmätení. Ak nás ruská strana najprv požiadala, že máme 200-tisíc kusov vakcíny Sputnik V vrátiť, tak nedáva zmysel, aby nás potom vyzývala na prevzatie ďalšej očkovacej látky.

Po vyjadrení prezidentky Zuzany Čaputovej vieme iba to, že expremiér Igor Matovič (OĽaNO) minulý týždeň klamal. Podľa hlavy štátu nie je pravda, že ruská strana vypovedala so Slovenskom zmluvu a požiadala o vrátenie už dodaných vakcín pre spôsob testovania zo strany ŠÚKL.

Prečo teda Matovič klamal?

Šéf OĽaNO zjavne trpí spasiteľským komplexom a keď si niečo zoberie do hlavy, tak už ho to nepustí. Na jeseň nás malo spasiť plošné antigénové testovanie, teraz je to pre zmenu Sputnik V. Ani v jednom prípade tieto jeho zázračné zbrane nezabrali, no nik nemôže od Matoviča čakať, že si prizná chybu.

Okrem toho, že „musíme budovať renomé Sputnika", sa verejnosť nedozvedela nič ani po jeho tlačovej konferencii s bombastickým názvom: Sputnik V. Dosť bolo klamstiev.

Namiesto vysvetlenia išlo len o vybavovanie si osobných účtov so šéfkou ŠÚKL Zuzanou Baťovou a s jej manželom. Matovič čakal za svoju aktivitu pochvalu, no keď sa mu jej nedostalo, tak má pocit krivdy.

Jemu však stále nedochádza, že nemôže čakať pochvalu, pokiaľ my – občania Slovenska – sme ustavične vystavovaní jeho svojvôli. Matovič rieši len Matoviča, preto by mu malo byť umožnené, aby ho nezdržiavali štátnické povinnosti a mohol sa naplno venovať svojmu ubolenému egu. Čím skôr, tým lepšie!

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #ŠÚKL #Zuzana Čaputová #Sputnik V #Zuzana Baťová