Kazisvet Igor

V záujme udržania vlády koalícia „upratala“ Igora Matoviča z postu premiéra. Kto si však myslel, že tým sa situácia upokojí, bol veľmi naivný, pretože šéf OĽaNO predstavuje nebezpečenstvo v akejkoľvek funkcii.

17.05.2021 20:00
debata (31)

Keďže jeho ambície ďaleko prevyšujú jeho schopnosti, na problémy je „zarobené“. Dalo by sa povedať, že na čo siahne Igor Matovič, to dobabre. Antigénové testy a nákup vakcíny Sputnik V sú toho najlepším dôkazom.

Kým v minulosti riešil všetko možné mimo svojich kompetencií, teraz sa začal venovať svojmu rezortu, no dopadlo to ako vždy predtým – zle.

Daňovo–odvodová reforma a navýšenie rozpočtu o 3,4 miliardy eur „z večera do rána“ však pre časť koaličných partnerov predstavujú červenú čiaru, za ktorú nie sú ochotní zájsť.

Ako svojho času povedal Vladimír Mečiar: Tu už nejde o fazuľky. Tu si jeden neschopný politik chce liečiť svoje ubolené ego veľmi drahým spôsobom na úkor nás všetkých. Kým v prípade testovania sme prišli o milióny, teraz by išlo o miliardy eur. A tu sa končí každý špás.

Našťastie, niektorí členovia vlády ho chcú zahamovať, kým nie je neskoro. Matovič tak pravdepodobne v krátkom čase utrpí ďalšiu porážku. Čo to urobí s koalíciou, ktorá nebude ochotná ďalej znášať jeho „geniálne“ nápady, si každý ľahko domyslí. Môžeme len tipovať. Ak sa vládny štvorlístok nepoháda na revízii rozpočtu, tak na kolúznej väzbe.

V podstate ide len o to, či vládu rozbije „kazisvet“ Igor alebo „kšeftár“ Boris.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #Igor Matovič