Kolotoč zatýkania

Večná dilema, kto kontroluje kontrolóra, je predmetom mnohých dišpút. Praktickú realizáciu nám vo štvrtok predviedla Národná kriminálna agentúra, ktorá zadržala riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Toho Szabóa, ktorý sa pred pár týždňami zúčastnil na utajovanej schôdzke najvyšších predstaviteľov na pôde SIS! Dôvodom sú obvinenia z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie.

03.06.2021 20:00
debata (67)

Kolotoč zatýkania tak pokračuje a ľudia nevychádzajú z úžasu, čo sa to tu vlastne deje. Povedať, že na Slovensku zúri vojna policajtov, je totiž slabý výraz. To, čo sa deje v bezpečnostných inštitúciách na Slovensku, prekračuje všetky medze. Vyzerá to, že silové zložky sa vymkli spod kontroly a vybavujú si medzi sebou účty. Čo bude nasledovať?

Keby to boli mafiánske gangy, ktoré sa snažia ochrániť svoj biznis a teritórium, bolo by jasné, prečo medzi sebou vedú otvorenú vojnu.

Lenže tu sú obviňovaní ľudia, ktorí mali dohliadať na dodržiavanie zákonnosti. NAKA sa prostredníctvom kajúcnikov snaží bojovať proti korupcii vo vlastných radoch, no ako naznačujú informácie od SIS, niektorí spievajú falošne, len aby si očistili svoje meno. Kto sú páchatelia a kto vinníci, kto sa snaží zachrániť si kožu, a tak je ochotný povedať čokoľvek, je tak ťažké posúdiť. Dôkazy o tom, či sa vyšetrovatelia a prokurátori dopúšťajú manipulácií, neexistujú.

Situácia je len odrazom toho, ako Heger a spol. riadia tento štát. Tak ako je chaos vo vedení štátu, je aj v bezpečnostných zložkách. Všetko sa začína rozpadať a rôzne „klany“ navzájom medzi sebou bojujú.

Vláda a predovšetkým minister vnútra Roman Mikulec by mali uchopiť opraty pevne do rúk, kým nie je neskoro. V opačnom prípade hrozí, že sa začneme motať v bludnom kruhu.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Adrián Szabó #Vladimír Pčolinský