Matovič kričí: Chyťte Matoviča!

„...a na jeseň budú (možno) banovať, že miesto toho, aby sa tešili, tak obmedzene konali." Minister financií Igor Matovič si už ako vypálený biľag do konca života ponesie Sputnik V.

06.06.2021 20:00
debata (54)

Tak veľmi sa snažil zasadiť korone smrteľnú ranu, až si nevšimol, že z útoku sa stala obrana, z obrany útek. Z úteku pokrytecké skrývanie. Ale aj to by sa dalo odpustiť, lebo odpúšťanie je síce veľmi ťažké, ale najviac očisťujúce, keby z jarku plného starého lístia, blata a špiny chcel vyvierať čistý pramienok.

Ale to nie. Naopak. Sem-tam „čurkne" čosi, čo smrdí, špiní a škodí. Až ubližuje. Neregistrovaná vakcína pripravila Matoviča o miesto premiéra, zo sedla vyhodila jeho ministra zdravotníctva. Príbeh nevydareného dovozu očkovacej látky by sa už aj mohol blížiť ku koncu a k zabudnutiu, keby práve ku koncu nechcel teraz už minister financií opäť pridať trocha bahna do aj tak nevyčisteného potoka.

Hovorí o zlomyseľných ľuďoch hnaných primitívnou geopolitickou nenávisťou, krvavých očiach, podlej propagande.

Pritom pravda je jednoduchá. Matovič s bývalým ministrom zdravotníctva priviezli Sputnik na svoje tričko. Minister ani nevedel, v akých baleniach je látka. Podpísal povolenie na použitie Sputnika V, ale nenašiel odvahu, aby povedal: Očkujte.

Namiesto toho nechali očkovaciu látku stáť v skladoch, preverovať najskôr na Slovensku, potom v Maďarsku, nakoniec v Rusku. Hoci výsledok bol jasný – látka sa môže používať, len o nej a jej účinkoch vieme málo. Dôležitejšie ako zdravý rozum a nohy na pevnej zemi bolo hľadanie efemérnych nepriateľov a temných síl.

A keď už nakoniec bolo potrebné posledné rozhodné slovo, bol to práve Matovič, kto vyhlásil, že sa Sputnikom V nedá zaočkovať. Lebo by nemohol cestovať.

Príbeh Sputnika V na Slovensku sa raz okrem iného zapíše aj do knihy prísloví a porekadiel. Kým doteraz sa hovorilo: Zlodej kričí, chyťte zlodeja, odteraz to bude: Matovič kričí, chyťte Matoviča!

Smutný koniec smutného príbehu.

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Sputnik V