Impérium vracia úder?

Pred týždňom NAKA zadržala šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Teraz pre zmenu policajná inšpekcia ministerstva vnútra zasahovala na NAKA. Fraška, označovaná ako „vojna policajtov“, tak pokračuje. Hoci na prvý pohľad to vyzerá, že zo strany policajnej inšpekcie ide o odvetu, v skutočnosti je v stávke oveľa viac.

10.06.2021 19:00
debata (21)

Ak je naozaj pravda, že inšpekcia zaistila niekoľko živých vyšetrovacích spisov, ktoré spadajú pod špeciálny tím Očistec, medzi nimi aj vyšetrovací spis týkajúci sa bývalého riaditeľa tajnej služby Vladimíra Pčolinského, znamená to, že vláde sa bezpečnostné zložky vymykajú spod kontroly.

Budúci týždeň budú poslanci v parlamente odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca a klan Pčolinských sa nijako netají, že bude hlasovať spolu s opozíciou. Nenechajme sa zmiasť rečami o amaterizme ministra vnútra a argumentmi, že „celý Policajný zbor je prelezený ľuďmi ešte z bývalej vlády Smeru“.

To, že policajti majú od volieb voľné ruky a môžu vyšetrovať, koho chcú, je kollárovcom zjavne proti srsti. Preto neváhajú porušiť koaličnú zmluvu a spolu s opozíciou hlasovať za odvolanie ministra. Premiér by si mal v koalícii upratať a „umravniť“ ich. Lenže vo vláde, ktorá je rozhádaná, ktorá už ani poriadne nevládne a ktorú drží pokope len snaha udržať si za každú cenu moc, sa to dá len ťažko očakávať.

Tu v skutočnosti ide len a len o osobu Vladimíra Pčolinského. Z doterajšieho vývoja je zrejmé, že kollárovcom veľmi záleží na tom, aby sa ich bývalý správca straníckej pokladne dostal na slobodu. A sú zjavne ochotní urobiť pre to všetko. A tak mútia vodu, raz s Kolíkovou o dĺžke kolúznej väzby, potom s Mikulcom. Skúšajú, „čo to vydá.“ Vedia, že v opačnom prípade by ich kamarát vo väzbe mohol prezradiť niečo, čo by sa dotklo aj priamo ich.

Preto neváhajú porušiť koaličnú zmluvu a spolu s opozíciou hlasovať za odvolanie ministra. Takto sa rozhodne nespráva zodpovedný koaličný partner, ale skôr niekto, kto išiel do politiky len preto, aby mohol presadzovať svoje vlastné bočné záujmy. A keď mu niekto skríži cestu, tak si ho podá…

To, že policajti majú od volieb voľné ruky a môžu vyšetrovať, koho chcú, je im zjavne proti srsti. Sme rodina ako hnutie s veľmi čudesným pozadím a ešte pochybnejšou minulosťou svojho otca zakladateľa je v rámci vládneho štvorlístka od samého začiatku „chybou v systéme“.

Pretože len veľmi ťažko sa potom dá bojovať proti korupcii, ak máte medzi sebou človeka, ktorý má za sebou mafiánsku minulosť a kontakty na takzvané závadové osoby. Samozrejme, chaos vo vláde a slabý premiér, ktorý zjavne nemá veci pod kontrolou, kollárovcom len vyhovujú, pretože môžu vrátiť úder.

Premiér by si mal preto v koalícii upratať a kollárovcov „umravniť“. Lenže vo vláde, ktorá je rozhádaná, ktorá už ani poriadne nevládne a ktorú drží pokope len snaha udržať si za každú cenu moc, sa to dá len ťažko očakávať.

Čím viac budú Kollár s Pčolinským vystrkovať rožky bez obáv, že sa im niečo stane, tým dlhšie bude pokračovať aj takzvaná „vojna policajtov“.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina #Peter Pčolinský #Roman Mikulec #Vladimír Pčolinský