Fico, Pellegrini a vakcíny

Zvykli sme si, že v snahe získať voličov politici neváhajú použiť aj tie najťažšie kalibre. Často preto svojim súperom uštedria aj podpásové údery. V prípade pandémie však nik nemá právo hazardovať so zdravím ľudí. A presne to Robert Fico a Peter Pellegrini robia.

20.06.2021 20:00
debata (10)

Kým v minulosti význam očkovania spochybňovala len malá časť mamičiek, ktoré uverili „alternatívnym“ bludom z internetu, s príchodom covidu sa antivakcinačné hnutie rozrástlo.

Táto skupina predstavuje pre niektorých politikov príliš veľké pokušenie, aby mu dokázali odolať. A tak namiesto toho, aby ľudí presviedčali, že očkovanie je prakticky jedinou možnosťou na potlačenie šírenia ochorenia, tak ho sami spochybňujú a takýmto spôsobom sa im vtierajú do priazne.

Pritom určite vedia, aký význam má vakcinácia. Vedia, že vďaka nej môžeme covid úplne poraziť, tak ako sa nám to v minulosti podarilo napr. v prípade detskej obrny. Z ich strany ide o nechutný kalkul s cieľom získať hlasy týchto ľudí. Je to cynická hra, pretože práve „vďaka“ nezaočkovaným sa z bludného covidového kruhu nikdy nevymoceme.

Keď Robert Fico hovorí, že on sa očkovať nedá, pretože nebude podporovať farmaceutické firmy, je to z jeho strany nielenže hlúpe, ale najmä nebezpečné. Vrchol absurdnosti však predviedol Peter Pellegrini, ktorý cítil potrebu verejne poprieť tvrdenie, že sa vraj dal tajne očkovať. To kam sme dospeli, keď očkovanie predstavuje v očiach jeho voličov biľag?

Nedať sa zaočkovať nie je prejavom slobody jednotlivca, ale ohrozením zdravia spoluobčanov, pretože nik nežije izolovane na nejakom odľahlom ostrove.

Predstavitelia Smeru radi spochybňujú prieskumy verejnej mienky, no v prípade očkovania je evidentné, že sa nimi riadia a prispôsobujú tomu svoju stratégiu. No práve v situáciách, keď sú ľudia zneistení, by politici mali byť predvojom. Tými, ktorí im ukážu cestu a nie zbabelými spiatočníkmi šíriacimi bludy, ktoré prispievajú k spochybňovaniu a odmietaniu očkovania.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #očkovanie #Hlas #Peter Pellegrini