Karma je zdarma!

Ľudia strašne rýchlo zabúdajú. Len nedávno sme tu mali lockdown, sedeli sme zatvorení doma a do predajní potravín nosili povinne respirátory. Keď na jeseň ešte neboli vakcíny, mnohí si povzdychli: Už aby sme boli zaočkovaní! Teraz, keď túto možnosť všetci majú, využil ju len zlomok ľudí a ozývajú sa hlasy o obmedzovaní osobnej slobody.

01.07.2021 19:00
debata (176)

Lenže o akom obmedzovaní osobnej slobody to hovoria? Sloboda každého jednotlivca sa končí tam, kde sa začína sloboda toho druhého. A keď niekto začne ohrozovať slobodu ostatných, tak o žiadnej slobode nemôže byť ani reč. A nezaočkovaní, či sa im to páči, alebo nie, túto hrozbu predstavujú.

Často počuť, že vláda svojimi poslednými opatreniami delí spoločnosť. Najmä pokiaľ ide o návrat zo zahraničia, zaznieva argument, že aj dvakrát zaočkovaní môžu šíriť vírus. Môžu. No keď bude zaočkovanosť populácie 95 %, tak ako je to pri iných ochoreniach, tak prakticky NIKOMU nehrozí, že sa nakazí. Naším cieľom preto musí byť, aby maximálny počet ľudí dostal vakcínu, a nie hľadanie rôznych výhovoriek. V skutočnosti len zlomok populácie má také vážne zdravotné problémy, že preň očkovanie predstavuje riziko. No rozhodne nie polovica národa!

Vláda v obave z tretej vlny pandémie dobieha iba to, čo zameškala kvôli zbytočným škriepkam okolo Sputnika. Robí len to, čo robia aj iné vlády v snahe ochrániť svoje obyvateľstvo. Napríklad vo Viedni sa od 1. júla budú musieť negatívnym testom pri vstupe do reštaurácií a ďalších prevádzok preukázať aj deti od šiestich rokov! Chorvátsko zasa povolí vstup na svoje územie len ľudom, ktorí sa preukážu platným Covid pasom EÚ, resp. negatívnym testom na ochorenie COVID-19. To všetko sú úplne legitímne prostriedky, ako predísť ďalšiemu lockdownu.

To, čo poniektorí nazývajú „alternatívny názor“ je hromada nezmyslov, ba priam bohapustá lož. Aký očkovací apartheid? Aká solidarita s nezaočkovanými? Toto už začína pripomínať Orwella, kde vojna je mier, sloboda je otroctvo a nevedomosť je sila. To naozaj chceme vydávať čierne za biele?

Odporcovia radi hovoria o slobode v očkovaní. Ak by sme však podobným spôsobom uvažovali aj pri iných ochoreniach, tak detskú obrnu, záškrt či čierny kašeľ by sa nám nikdy nepodarilo vykoreniť, resp. máme ich čoskoro späť v „plnej kráse“.

A čo potom? Budeme polio, ktoré sa, mimochodom, u nás nevyskytuje od roku 1960 (!) „liečiť“ za drahé peniaze? Lenže práve obrna sa ani nedá úplne vyliečiť, len prostredníctvom rehabilitácií tlmiť príznaky tohto ochorenia. Je preto úplne pomýlené nad niečím špekulovať, keď oveľa účinnejšie a lacnejšie riešenie už existuje.

Napokon pred pár rokmi sme boli v Európe svedkami pandémie osýpok. A stačil na to zlomok populácie – zopár „bio“ matiek, ktoré svoje deti z nepochopiteľných dôvodov nadali zaočkovať.

Treba to povedať jasne a nahlas: To, čo poniektorí nazývajú „alternatívny názor“ je hromada nezmyslov, ba priam bohapustá lož. Aký očkovací apartheid? Aká solidarita s nezaočkovanými? Toto už začína pripomínať Orwella, kde vojna je mier, sloboda je otroctvo a nevedomosť je sila. To naozaj chceme vydávať čierne za biele?

No zo všetkého úplne najhoršie je to, že časť politikov ich v tomto ešte podporuje. Vážení, karma je zdarma!

© Autorské práva vyhradené

176 debata chyba
Viac na túto tému: #vakcína #očkovanie proti covidu