Haló, tu RTVS!

Dobrý deň sa praje, boli ste vyžrebovaní v očkovacej lotérii a teraz máte ani nie 20 sekúnd na to, aby ste získali stotisíc eur. Len mi prezraďte heslo. Takto by onedlho mali v priamom prenose vyvolávať moderátori RTVS ľuďom, ktorí sa prihlásili do očkovacej lotérie z dielne ministra financií Igora Matoviča.

02.08.2021 20:00
debata (13)

Vyzerá to na poriadnu reality šou. Presne takú, akú by nevymyslel nikto iný ako najväčší šoumen slovenskej politiky – Igor Matovič.

Ibaže táto šou sa nemusí skončiť dobre. Odborníci totiž pochybujú, že rozdávanie peňazí zadarmo pomôže zvýšiť zaočkovanosť. Rovnako neslávne dopadli rôzne obdoby očkovacích lotérií v zahraničí. Ďalším negatívom je aktuálna situácia – podľa prieskumov rastie počet ľudí, ktorí sa nechcú dať zaočkovať. Nepomáha ani svetový unikát – slovenská opozícia na čele s Ficom a Pellegrinim. Namiesto toho, aby sa dali zaočkovať, prvý menovaný konšpiruje a spochybňuje pandémiu, druhý vajatá a lavíruje v snahe zapáčiť sa… komu vlastne?

Toto všetko napovedá tomu, že očkovacia lotéria sa veľkého úspechu nedočká. Autor týchto riadkov by sa rád mýlil. Bodaj by sa mýlil! Každému ide predsa o to, aby sa čo najviac ľudí dalo zaočkovať a prežilo pandémiu v zdraví. Azda to má na mysli aj Igor Matovič a nejde mu len o vlastné PR. Však, pán Matovič?

Možné je aj to, že ľudia dajú Matovičovi priamo vedieť, čo si o jeho lotérii myslia. A to tak, že namiesto hesla pošlú moderátorovi nevyberaný odkaz. A ak by sa nahnevaný človek vzdal stotisíc eur len preto, aby mohol vynadať Matovičovi, bolo by to veľavravné.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #očkovacia lotéria