Covid plodí absurdnosti. Masové testovanie a podávanie vakcín ako zločiny proti ľudskosti?

Slovensko sa opäť zviditeľnilo. Advokáti Peter Weis, Erik Schmidt a bývalá zástupkyňa SR na Európskom súde pre ľudské práva Marica Pirošíková podali v apríli na Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu sťažnosť vo veci zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov. O aké ťažké neľudské zločiny ide? Sú nimi masové testovanie a podávanie vakcín proti koronavírusu. Žiadajú okamžité zastavenie ich používania.

25.08.2021 19:00
debata (146)

V máji doplnili sťažnosť o uvedenie, distribúciu a použitie experimentálnych verzií vakcín. ICC sa sťažnosťou bude zaoberať. Včera však už Americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) definitívne uznal vakcínu od spoločnosti Pfizer/BioNTech, takže je otázka, či doplnenie sťažnosti je, alebo vôbec bude relevantné.

Samozrejme je legitímne sa pýtať, či masové testovanie, ako bolo uskutočnené na Slovensku, malo nejaký vplyv na potlačenie šírenia vírusu. Ale porovnávať to s vojnovými zločinmi alebo zločinmi proti ľudskosti je mylné, ohavné a zneužívanie demokracie. To môžeme podať sťažnosť na akékoľvek obmedzovanie, napríklad na zapnutie si bezpečnostného pásu v aute, kontrolu alkoholu v krvi vodiča či dodržiavanie dopravných predpisov.

Aj táto bizarná sťažnosť je dôkazom, že demokracia funguje, že v demokracii je možné sťažovať sa a žiadať spravodlivosť v čomkoľvek. Najmä dnes pri pohľade na vývoj v Afganistane je to dôležité vedieť.

Predkladatelia by teraz mohli nazrieť do Afganistanu, čo sú zločiny proti ľudskosti, čo vojnové, čo robil Taliban, Al-Kajdá alebo Islamský štát. Tiež by sa mohli pozrieť do Afriky, kde ľudia musia čeliť lokálnym epidémiám – ebole, malárii alebo iným. Či by ľudia v tomto regióne neprijali s otvoreným náručím akúkoľvek vakcínu, liek, aj experimentálny, len aby sa vyhli opakujúcemu sa boju o život alebo smrti.

K slovenským právnikom sa pridávajú, ako povedala Pirošíková pre Pravdu, aj kolegovia z iných krajín. Podľa nej majú množstvo zásadných dôkazov. Aké, to zatiaľ nevieme. Pirošíková sa odvoláva na kardiológa Richarda M. Fleminga. Ten ešte len pripravuje prácu – do ktorej mali sťažovatelia umožnený exkluzívny prístup – o COVID-19 ako biologickej zbrani. Silná káva.

To ako Čína úmyselne rozniesla po svete koronavírus, aby zabíjal ľudí? Malo by sa preto čo najskôr zistiť, ako vírus vznikol, nech už čiastočne je na vine aj neúmyselný únik z laboratória, ktorý časom nebezpečne zmutoval, pretože akékoľvek nejasnosti budú viesť k divokým konšpiráciám. Ak sú zbraňami vírus aj vakcína, pričom vakcína má zničiť vírus, tak je to trochu nelogické. Či ide o „tajnú dohodu“ temných síl?

Otázkou je, či by sa z tých, ktorí vehementne bojujú proti obmedzovaniu slobody pri lockdownoch, testovaniach a očkovaní, nestali v prípade odstránenia všetkých regulácií, následného rozmachu pandémie s plnými nemocnicami a množstvom úmrtí, najväčší kritici vlády, ktorá nič nepodnikla. V tom prípade by sme však už o zločinoch proti ľudskosti hovoriť mohli.

Aj táto bizarná sťažnosť je dôkazom, že demokracia funguje, že v demokracii je možné sťažovať sa a žiadať spravodlivosť v čomkoľvek. Najmä dnes pri pohľade na vývoj v Afganistane je to dôležité vedieť. Lenže demokracia neznesie všetko, potrebuje reguláciu, zahltenie nezmyslami ju môže ľahko zničiť.

© Autorské práva vyhradené

146 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #očkovanie #biologická zbraň #Medzinárodný trestný súd v Haagu #Covid-19