Darebáci na Hrade

Pražský hrad sa vrátil k jednému zo svojich pôvodných účelov. Opäť slúži aj ako pevnosť. Nie však proti ozajstnému nepriateľovi, ale bohužiaľ ako hradba nepochopiteľne odolávajúca výsostne verejnému záujmu. Pričinením podriadených vážne chorého českého prezidenta.

19.10.2021 19:00
debata (56)

Ľudia z Hradu v blízkosti Miloša Zemana predviedli v posledných dvoch týždňoch šialené veci. Prívlastok šialené je opodstatnený po správe od nemocnice, kde prezident leží. Ešte pár dní pred parlamentnými voľbami Zemanovi ľudia vystupovali tak, že ich šéf sa má v zásade dobre a chystá sa deň po voľbách komentovať ich výsledky v televízii. Napokon to dopadlo celkom inak. A skončiť sa to možno mohlo veľmi, veľmi zle.

Človek nemusí byť detektív, aby si všimol, že keď premiér Andrej Babiš v povolebnú nedeľu navštívil Zemana na zámku v Lánoch, tak po jeho odchode dofrčala sanitka, aby prezidenta previezla do nemocnice. Natíska sa otázka, či Babiša natoľko šokoval Zemanov zdravotný stav, že alarmoval lekárov… Čo zjavne videl premiér, nepochybne nechcela zobrať na vedomie prezidentova štafáž. Hrad tvrdil, že išlo o plánovanú hospitalizáciu, ale kto už kedy videl plánovaný prevoz človeka evidentne v bezvedomí na jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS)? Hradná rozprávka pokračovala ubezpečením, že Zeman je čulý, veď si dal priniesť dennú tlač. Následne sa Česko od jeho štafáže dozvedelo, že cukrovkár, ktorý má vážne problémy s pečeňou, si pochutil na marhuľových buchtách a potom na vínnej klobáse so zemiakovou kašou. A dokonca si sám zostavuje jedálny lístok. Pacient na ARO?!

Informovanie z Pražského hradu vyzeralo tak, ako keby prezident neležal na jiske, ale bol na ozdravnom pobyte v kúpeľoch.

Informovanie z Pražského hradu vyzeralo tak, ako keby prezident neležal na jiske, ale bol na ozdravnom pobyte v kúpeľoch. Toto sa pritom dialo okolo 13. októbra i po tomto dátume, keď Zemanov kancelár Vratislav Mynář už vedel z nemocnice, že hlava štátu nie je schopná vykonávať svoje ústavné právomoci.

Zdravotná neschopnosť Zemana zastávať funkciu však nebránila Mynářovi, aby dosluhujúcemu predsedovi Poslaneckej snemovne Radkovi Vondráčkovi odovzdal údajne prezidentom podpísaný dekrét o zvolaní ustanovujúcej schôdze novej dolnej komory parlamentu. Tragikomickým detailom je, že keď Vondráčka prepašoval na jisku bez vedomia lekárov, tí vzápätí privolali políciu, aby nikoho nepúšťala k pacientovi bez ich súhlasu.

Mynář v spolupráci s hovorcom Jiřím Ovčáčkom obviňovali médiá z neľudského hyenizmu za snahu dozvedieť sa čo najviac o chorobe prezidenta, ale ako nazvať ich počínanie, keď médiám podstrčili Zemanovu manželku? Namiesto toho, aby jeden z nich zvolal tlačovku o jeho zdravotnom stave, podsunuli verejnosti krehkú ženu, ktorej vyhovuje život v ústraní. V čase, keď jej manžel možno bojuje o prežitie… (Ponechajme bokom, že nič konkrétne nepovedala.)

O chabom zdraví prezidenta vie už celé Česko. Čo nevie, je odpoveď na otázku, prečo darebáci na Hrade vystrájali také veci. Zašli tak ďaleko, že ich najbližšia „tlačovka" by sa mala konať pred kriminalistami.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #Miloš Zeman #Pražský hrad #prezidentská kancelária