Matovičova strata súdnosti

Schopnosť sebareflexie nepatrí medzi silné stránky našich politikov. Igor Matovič v tomto ohľade nie je žiadnou výnimkou. Skôr naopak, udivuje, ako tvrdošijne obhajuje neobhájiteľné. Keď hovorí, že Vladimír Lengvarský je horší minister zdravotníctva ako Marek Krajčí, znie to ako zlý vtip. Ba čo viac, je to prejav absolútnej straty súdnosti. Alebo sa u bývalého premiéra začínajú prejavovať poruchy pamäti?

24.10.2021 20:00
debata (81)

Tí, ktorí netrpia amnéziou, si však veľmi dobre pamätajú, ako to na Slovensku vyzeralo na prelome rokov 20/21, keď denné prírastky nakazených lámali rekordy a nemocnice plnili covidoví pacienti. Ministrom bol vtedy človek, ktorý nedokázal presadiť nič, až sa napokon rozplakal, zato bol neskonale oddaný Igorovi Matovičovi.

Nuž, mali sme tu kadejakých „odborníkov“, no Marek Krajčí patril bezkonkurenčne k tomu najhoršiemu, čo sa v tomto exponovanom rezorte vyskytlo. Človek sa takmer rok nestihol čudovať, ako mohla taká „proreformná vláda“ vytiahnuť na ministerský post takého neschopného človeka. Ono je pekné, keď niekto skladá chválospevy, no je otázne, či vie aj reálne robiť. Predsa už benediktíni v tom mali jasno: modli sa a pracuj.

To, že sme teraz tretí najhorší v EÚ, pokiaľ ide o očkovanie, nie je vina Lengvarského. Svedomie by si mal spytovať práve minister financií. Práve jeho vinou, pre jeho avantúry, sme prepásli ten pravý okamih, keď vláda mohla ľudí presvedčiť o potrebe očkovania. Namiesto kampane sme však na jar riešili očkovanie Sputnikom, čo ho napokon stálo premiérsku stoličku.

A keď potom v lete, už ako minister financií, vajatal s poskytnutím peňazí na kampaň, nemôže sa teraz čudovať, že tá prišla neskoro.

Predovšetkým Matovič by si mal preto spytovať svedomie, čo tu za rok svojho „bačovania“ spôsobil a akého neschopného človeka dosadil za ministra. Až potom by mal kritizovať ostatných.

© Autorské práva vyhradené

81 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Igor Matovič #Vladimír Lengvarský