NÁZOR: Prečo sa Fico bojí pravdy? Správa sa ako malé dieťa, bez hanby

Robert Fico dlhodobo zľahčuje chorobu COVID-19 a koronavírus vôbec, spochybňuje očkovanie. Sám vyhlasuje, že sa nedá zaočkovať.

28.10.2021 17:05
debata (141)

Pred vyše týždňom na tlačovke tvrdil, že sa niekto pokúsil hekersky sfalšovať jeho formulár eHranica, podľa ktorého mal v sobotu 31. júla ako zaočkovaný prekročiť hranice. Vyhlásil, že neprekračoval, očkovaný nebol a zaočkovať sa nedá.

Nemusí! Na uniknutých videách z poľovníckej chaty priznáva, že prekonal covid. A je to podľa neho strašná choroba a prežil svoje i s postcovidovými následkami. Dokonca cestou na raňajky odpadol, bol hospitalizovaný v nemocnici. Covid mal prekonať na dovolenke v Grécku práve v čase, keď mal údajne prekračovať hranice. To bolo na konci júla a na začiatku augusta. Prvých zhruba desať augustových dní strávil v karanténe v hotelovej izbe. Na Slovensko sa vrátil, ako hovorí, načierno. Antigénový test mal mať negatívny, na PCR test by musel dlho čakať a preto ho údajne sfalšoval.

Karanténa na Kréte trvala podľa samotného Fica jedenásť dní. Už vo štvrtok 12. augusta sa objavuje na pojednávaní s Dušanom Kováčikom na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Vtedy uviedol, že bol na dovolenke a na otázku novinárov, prečo nie je ako nezaočkovaný v povinnej karanténe, neodpovedal. PCR test z Grécka podľa videa z chaty nemal. Dal si ho urobiť na Slovensku alebo bol stále pozitívny a šíril vedome vírus? Aj na súde v Pezinku.

Keď Fico obviňuje niekoho z hekerských útokov, nesnažil sa to robiť niekto v jeho prospech? Motív by existoval, dávalo by to zmysel – hodilo by sa mu byť zaregistrovaný ako očkovaný. Navyše útočníci mali jeho osobné údaje.

Prečo expremiér, keď vie z osobnej skúsenosti, aká zákerná choroba je covid, organizuje mítingy, zvoláva na ne starších ľudí a vystavuje ich tak riziku?

Prečo Fico, ako chlap, nepovie vlastne pravdu: Prekonal som v Grécku covid, je to strašná choroba. Čo je na tom zvláštne? Veď je to ľudské. Správa sa ako malé dieťa, bez hanby. Fico je pritom trojnásobný premiér, opozičný líder a môžeme povedať, že bol určitý čas politik európskeho formátu.

O čo mu ide? Komu to prospieva? Neškodí celému Slovensku? Kam to úplne, ale úplne zbytočne klesol?

© Autorské práva vyhradené

141 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Robert Fico #očkovanie #videá #karanténa #Covid-19 #uniknuté nahrávky