Slovo šéfredaktora: Aká bude Pravda v roku 2022

Vážené čitateľky a čitatelia, dovoľte, aby sme sa vám poďakovali za vašu priazeň, dôveru a čitateľskú vernosť v minulom roku. Do nového roku 2022 prajeme vám i vašim blízkym najmä pevné zdravie a veľa síl, pokoj a porozumenie, šťastie, sviežu myseľ, zdravý nadhľad i prehľad.

02.01.2022 19:00
debata (77)

Tak ako doteraz aj v tomto roku vám budeme prinášať aktuálne a overené informácie z diania na Slovensku či vo svete; najmä z politiky, ekonomiky, kultúry, vedy a zo športu. V Pravde nájdete vždy správy, ktoré potrebujete; z diania v mestách i na vidieku. Ale nikdy to nebudú len suché texty, strohé oznamy či chválenkárske reči. Nijaké naduté proklamácie, ktoré sa novodobí i bývalí papaláši usilujú zamaskovať do kvetnatých sloganov pred kamerami či na sociálnych sieťach. Žiadne vyhlásenia, čo sa mnohé inštitúcie a firmy snažia skryť za malé písmenká naspodku zmlúv či dokumentov.

Pravda má za sebou vyše 100-ročnú tradíciu, dobré i zlé časy, vlastnú skúsenosť. Aj preto vám jej súčasné redaktorky a redaktori nebudú hovoriť, čo si máte myslieť.

Pravda má za sebou vyše 100-ročnú tradíciu, dobré i zlé časy, vlastnú skúsenosť. Aj preto vám jej súčasné redaktorky a redaktori nebudú hovoriť, čo si máte myslieť. Sme presvedčení, že naše čitateľky a čitatelia si dokážu urobiť vlastný názor sami. Pravda je totiž vždy o súvislostiach, ukrýva sa vo vedomostiach a v znalostiach, vo všeobecnom rozhľade, v diskusii. Pravdu treba ustavične a neúnavne hľadať. Strážiť a brániť. Život nie je čierno-biely.

Preto budeme aj naďalej písať a hovoriť o tom, čo sa vás týka, čo vás trápi a hnevá, čo by sa malo zmeniť a zlepšiť. Tiež o tom, čo vás teší, čo sa podarilo a mohlo by inšpirovať iných. Žijeme totiž v časoch, keď sú pozitívne správy azda dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Neváhajte preto, píšte nám alebo telefonujte aj tento rok. Tešíme sa na každý váš podnet, návrh, myšlienku, tip či pripomienku.

K spravodajstvu, prirodzene, vám ponúkneme inšpirujúce i polemické názory, rozhovory so zaujímavými a s rešpektovanými ľuďmi, so skutočnými osobnosťami a autoritami vo svojej brandži. Každý deň, samozrejme, budú súčasťou vášho obľúbeného denníka aj rôzne praktické prílohy a užitočné servisné témy. Dohromady plánujeme počas roka pripraviť viac ako 550 príloh. Prichystali sme pre vás aj niekoľko noviniek a zlepšení. Skrátka, chceme, aby bola Pravda naďalej vašou spoľahlivou, šikovnou, múdrou, informovanou a zasvätenou spoločníčkou. Vernou priateľkou, ktorá celej rodine vždy poradí alebo ju zabaví. V dobrých aj v zlých časoch.

K prílohe ZDRAVIE pribudne takmer každý pondelok praktický tematický ŠPECIÁL, napríklad o kvalitných potravinách, úsporách energií, ekológii, výstavbe a prestavbe, vzdelávaní či práci. K utorkovému občianskemu a právnemu servisu v UŽITOČNEJ PRAVDE pribudne príloha ŠPORT EXTRA. Každú stredu nájdete v Pravde jednu z príloh ZÁHRADA & HOBBY, RODINNÉ FINANCIE, DOBRÉ BÝVANIE, AUTO & TECH alebo DOBRÉ ZDRAVIE.

Vo štvrtok patrí už tradične k Pravde silná UŽITOČNÁ PRAVDA venovaná praktickému poradenstvu o zmenách v platoch, dávkach, príspevkoch, daniach či dôchodkoch. Dvojčaťom tejto prílohy je Magazín s TV programom na celý týždeň s rozhovormi, príbehmi a reportážami.

Najväčšia zmena sa týka víkendového vydania. Ako sme vás už skoršie informovali, Slovenská pošta po polstoročí ruší sobotné doručovanie novín predplatiteľom. Vaše obľúbené víkendové prílohy preto nájdete v novinách už v piatok. Pravda bude mať v tento deň najmenej štyri úspešné a obľúbené prílohy: Varecha, Seniori, Krížovky a Víkend. Mix správ, praktického servisu, publicistického čítania, zábavy a relaxu na víkend bude mať okolo 80 strán.

Napriek prudkému zvýšeniu cien energií a tovarov, ktoré zasiahlo všetkých a premietlo sa aj do vyššej ceny novinového papiera, tlače a distribúcie, naše redakčné náklady, redaktorské platy, honoráre a ďalšie služby tlačíme opačným smerom. Aj vďaka tomu môžeme oceniť vernosť a lojalitu pravidelných čitateľov – predplatiteľov. Pri najvýhodnejšom ročnom predplatnom napríklad ušetríte viac ako 140 eur oproti sume, ktorú by ste zaplatili dohromady počas roka pri nákupe novín v stánku.

Opäť chystáme aj množstvo rôznych predplatiteľských výhod a akcií. Každý z vás sa môže tešiť na zľavové kupóny od našich partnerov či na čitateľské súťaže so širokou ponukou lákavých cien. Tešíme sa teda na vás v novom roku a všetkým prajeme, aby bol lepší, úspešnejší, bez nových mutácií, lockdownov, nariadení a zmätkov – skrátka, nech je veselší ako ten vlaňajší.

K úvodnému želaniu: pevné zdravie, veľa síl, pokoj a porozumenie, šťastie, sviežu myseľ, zdravý nadhľad i prehľad, pripájame ešte jedno prianie: aby v tejto krajine čo najčastejšie víťazil zdravý rozum.

© Autorské práva vyhradené

77 debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #varecha #užitočná pravda