Diétne dôchodky

Celý svet obchádza strašidlo inflácie a vlády robia všetko preto, aby zmiernili jej dosahy na občanov. Pomoc je orientovaná predovšetkým na najohrozenejšie skupiny, ako sú napr. dôchodcovia. Len slovenská vláda zasa tvrdo spí...

21.02.2022 20:00
debata (8)

Je zarážajúce, ako tento kabinet dokáže ignorovať problémy ľudí. Buď zareaguje neskoro (pandemická pomoc firmám), alebo vôbec (aktuálny rast cien potravín).

Vzhľadom na to, ako prudko v posledných dvoch rokoch rástla zadlženosť krajiny, hrať sa na rozpočtovo zodpovedného je zo strany ministra financií pokrytecké. Kedy nerozhadzoval na nezmysly (plošné testovanie, očkovaciu lotériu a pod.), teraz mohol pridať tým, ktorí to naozaj potrebujú.

Pretože keď niektorí dôchodcovia zaplatia za nájom, energie a lieky, zostanú im len oči pre plač. Prísť s návrhom, aby seniorom vyplatili 13. dôchodok už v lete, môže prísť akurát tak „chrobák Truchlík“ resp. poslanec György Gyimesi, ktorý nechápe, že jednorazový príspevok síce na chvíľu pomôže, no nerieši vzniknutú situáciu. Alebo si myslí, že potraviny v lete zlacnejú? Svätá prostota!

Tento pán poslanec nás dlhodobo presviedča o svojich „kvalitách“, no teraz iba pokračuje v premiérových šľapajach, ktorý nám nedávno vysvetlil, že vláda vlastne kvalitné opatrenia proti zdražovaniu už urobila. U oboch politikov treba oceniť zvláštny zmysel pre humor…

Ak však chcú vidieť, ako vyzerá skutočná pomoc, tak nech sa pozrú do susedného Česka. Tam pravicová (!) vláda Petra Fialu od júna plošne zvýši dôchodky o 1 017 korún (o 8,2 %), čo je v prepočte 41,77 eur.

S nápadom na mimoriadnu valorizáciu prišiel minister práce Marian Jurečka, hneď ako sa objavila informácia, že januárová inflácia poskočila v Česku o 9,9 %. Takto sa to robí, bez zbytočných rečí. Čo vy na to, pán minister Krajniak?

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #inflácia #dôchodky #Milan Krajniak #György Gyimesi #Hegerova vláda