Zbohom, ruskí špióni!

Vyhostenie troch ruských špiónov s diplomatickým krytím a odhalenie štyroch vlastizradcov je výsledkom práce vojenského spravodajstva. Potešiteľná správa je, že táto inštitúcia opäť funguje tak, ako má.

14.03.2022 19:15
debata (175)

Odhalenie špiónov ktorí pracovali pre Rusko, je logickým vyústením prebiehajúcej hybridnej vojny, ktorú proti nám a celému Západu vedie Rusko už dlhé roky. Žiada sa povedať: Konečne!

Vojny sa dnes nevyhrávajú len v zákopoch, no najmä v hlavách ľudí. V tomto smere prehrávame na celej čiare. Po tom, čo sme boli roky doslova eldorádom rôznych dezinformačných webov, ktoré systematicky šírili nepravdivé informácie, štát nedávno konečne zasiahol a stopol Hlavné správy. Tie boli podľa ministra obrany Jaroslava Naďa financované ruskou ambasádou.

Práve osoba, ktorá je spájaná s týmto webom, bola zadržaná príslušníkmi NAKA. Ako sme mohli vidieť na zverejnenom videu, Bohuš Garbár bol s ruskou rozviedkou ochotný spolupracovať za 500 eur! Ten istý Garbár v minulosti prispel na konto ĽS NS sumou 10-tisíc eur. Teraz je jasné, ako si nezamestnaný mohol dovoliť podporiť kotlebovcov takou vysokou finančnou sumou…

Ukazuje sa, že práve aj tí, čo sa najviac bijú do pŕs a oháňajú národoveckými heslami, sú ochotní zradiť túto krajinu, doslova za misu šošovice. Polícia zadržala aj Jozefa M., ktorý pracoval ako asistent poslanca Miroslava Suju (Republika) a v predchádzajúcom volebnom období bol asistentom poslanca ĽS NS Jána Moru.

Pravdupovediac, v prípade kotlebovcov to ani veľmi neprekvapuje, pretože už v r. 2017 zverejnila nemecká verejnoprávna televízia ZDF informáciu, že slovenskí extrémisti dostávajú finančné príspevky z Ruska.

Kým doteraz spomínaní kolaboranti sú len obyčajní pešiaci, plukovník Pavel B., ktorý bol donedávna vedúci Katedry bezpečnosti a obrany Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši je iná liga. To, že s ruskou vojenskou rozviedkou spolupracoval dlhodobo, znamená, že disponoval zaujímavými informáciami.

Mnohým možno v hlave zabliká kontrolka: pozor, aby sme nezopakovali Dreyfusovu aféru (v nej na konci 19. storočia na základe sfalšovaných dôkazov obvinili zo špionáže pre Nemecko francúzskeho dôstojníka židovského pôvodu Alfreda Dreyfusa, ktorý bol členom generálneho štábu).

Netreba mať obavy. Hlavné správy sa tým, ako ohýbali realitu a prispievali k ohlupovaniu ľudí, už dávno usvedčili samy. A pokiaľ ide o zapredancov, ktorí za mrzký groš vynášali informácie Rusom, počkáme si na dôkazy.

Jedno je však isté už teraz: ruská strana sa roky snaží rôznymi spôsobmi rozkladať Európsku úniu i NATO zvnútra. Robí to prostredníctvom podpory pravicových extrémistov volajúcich po obnove národnej suverenity jednotlivých štátov, no aj pokusmi o infiltráciu do bezpečnostných zložiek.

Niektorí sa za svoju protislužbu dajú kúpiť, no potom je tu nepochybne mnoho dezorientovaných jedincov, ktorí to robia z akéhosi vnútorného presvedčenia. No na tých, žiaľ, žiadne paragrafy neexistujú… neexistujú…

© Autorské práva vyhradené

175 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #veľvyslanectvo #ruskí špióni