Odpustky pána Matoviča

Učitelia v školách učia, že sa nemá piť, lebo to neprospieva zdraviu. Alebo aj, že sa nemá fajčiť, lebo potom človek môže zomrieť na rakovinu. Je to napísané aj na škatuľkách cigariet. Pedagóg sa snaží deťom vštepiť, že púšťať ťažko zarobené peniažky v hazarde sa v podstate nevypláca. Teda, niekedy aj áno, ale naozaj je to len niekedy. A učí aj to, že planéta potrebuje pomoc, a teda by sme všetci mali čo najmenej jazdiť autom.

08.06.2022 13:00
debata (3)

Veď aj štát dáva peniaze na podporu bicyklovania, jazdenia do práce autobusmi alebo vlakmi. Policajti pravidelne dávajú fúkať šoférom, ba robia razie, aby načapali opité deti alebo tínedžerov. Deň bez tabaku má dokonca aj svoj medzinárodný deň.

Minister financií Igor Matovič však všetko obrátil naruby. Ak chcú učitelia vyššie platy, potrebuje dane z alkoholu, z ropy a možno aj z tabaku.

Fajn, nie je to zlá myšlienka, ale treba ju dotiahnuť. Štát by mal spustiť kampaň na podporu pitia, jazdenia a fajčenia. Veď predsa každý rodič chce, aby jeho dieťa učil motivovaný učiteľ. Motivovaný učiteľ je taký, ktorý zarába dosť na to, aby pokryl svoje denné potreby, aby mal na služby, na rekreáciu, ale aj na vlastný rozvoj.

Ak chce rodič mať dobre vzdelané dieťa, ktoré sa dokáže orientovať vo svete, mal by začať piť, fajčiť a ešte viac tankovať palivo do auta. Čo tam po nejakej cirhóze, rakovine pľúc alebo nedýchateľnom ovzduší!

Keď bude lekár hovoriť pacientovi, aby prestal piť, lebo jeho pečeň je v poslednom ťažení, pacient povie lekárovi: Nemôžem, myslím predsa na svoje deti a ich vzdelanie! Keď bude fajčiar kašľať viac ako o dušu, bude to robiť s vedomím, že podporuje učiteľov. A keď už všetci nebudeme mať čo dýchať, bude to správne, lebo podporujeme budúcnosť našich detí.

Slovníkom Igora Matoviča možno povedať iba toľko: Hrešte! A veľa! V mene platov učiteľov vám (nám) bude všetkým odpustené.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Učitelia #Igor Matovič #daň z tabaku