Populistické orgie Matoviča a Kollára

Národný onkologický ústav minulý týždeň oznámil, že dočasne zatvoril chirurgické oddelenie, na ktorom sa pacientky zotavovali po operácii prsníka. Dôvodom sú letné dovolenky, no najmä nedostatok zdravotných sestier.

13.06.2022 20:00
Marian Repa aktual Foto:
debata (39)

Ministerstvo zdravotníctva sa snažilo verejnosť upokojiť, že nič vážne sa nedeje, lebo na jeseň sa všetko vráti do starých koľají. Možno v tomto prípade, celkovo však v rezorte chýba takmer 15-tisíc sestier. A to je vážny problém.

Nedostatok sestier sa, prirodzene, odzrkadľuje vo väčšom počte nadčasových hodín. Potiahnuť občas nejakú službu navyše sa dá, lenže ak sa to stane normou, tak je vážne ohrozené zdravie samotných sestier. Permanentné preťažovanie personálu však nespôsobuje len nespokojnosť na pracoviskách, no ohrozuje najmä pacientov.

V niektorých regiónoch je kvôli tomu značne znížená dostupnosť zdravotných služieb. Zastaviť exodus sestier do zahraničia by mali vyššie platy. Lenže financmajster sa tvári, že o ničom nevie. Jeho bonmot: „Dobre bude!“ tak dostáva čoraz trpkejšiu príchuť. Ľudia už tušia, že tak skoro dobre nebude, zato zneuznaný karpatský génius im z bilbordov, ktorými OĽaNO oblepilo celé Slovensko, oznamuje, že splnil svoj sľub a dal 200 eur na dieťa.

Odhliadnuc od toho, že klame, lebo prezidentka časť zákona vetovala a pravdepodobne skončí na Ústavnom súde, vlastne rieši problém, ktorý nie je taký akútny, zatiaľ čo zdravotníctvu hrozí kolaps.

Potom už ani neprekvapí, že druhý populista Kollár nám z bilbordov bezostyšne klame: „Nájomné byty sú realitou,“ hoci zatiaľ nepostavili ani jeden jediný.

Prekliatie Slovenska spočíva v tom, že antisystémoví politici udávajú tón a celá krajina so zatajeným dychom sleduje ich populistické orgie. Ich klamstvá sú také do očí bijúce, že každý súdny človek sa musí v duchu pýtať: Dokedy?

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Boris Kollár #platy sestier #nedostatok sestier