Konšpirátor Kotleba

Je jeden svet a predsa dva svety sú... Deň čo deň sa presviedčame, že sú medzi nami ľudia, ktorí dokážu vydávať lož za pravdu a ešte sa tým aj verejne chváliť. Je však nehorázne, ak to niekto urobí v súvislosti s tragickou udalosťou, pri ktorej úplne zbytočne zomreli dvaja mladí ľudia.

18.10.2022 20:00
debata (55)

V situácii, keď existuje dostatok dôkazov, kto je páchateľom vraždy na Zámockej ulici, si Marian Kotleba pozval k sebe do rádia vrahovho otca, „aby zaznel pohľad z druhej strany“. Kotlebovi sa podarilo postaviť všetko naruby.

Nielenže spochybnil, či vôbec mladý extrémista spáchal tento hrozný zločin, no z páchateľa urobil obeť akéhosi tajného sprisahania. To je skutočne silná káva! Kto to nevidel a nepočul, neuverí, akým spôsobom dokáže šéf kotlebovcov manipulovať s faktami.

Tvrdiť, že to všetko mohla byť „brutálna hra spravodajských služieb“ a „operácia s cieľom destabilizovať spoločnosť“ môže len neskutočný cynik, ktorý vie, že jeho 15 minút slávy na politickom nebi sa blíži ku koncu, a tak sa prostredníctvom nehoráznych konšpirácií zúfalo snaží na seba upútať pozornosť. No a hľadať v tomto prípade paralely so smrťou bývalého prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského,to je úplne scestné.

No rovnako hrozné boli aj slová otca Juraja K.: „Ja tomu neverím, že to spravil.“ Pritom jeho syn sa krátko po vražde prihlásil sám k zodpovednosti, napísal manifest a dokonca sa neskôr streľbou aj chválil na sociálnych sieťach. Aké dôkazy ešte viac potrebuje?

Nie, nebude dobre v krajine, kde ľudia namiesto priznania si vlastných chýb a chýb svojich blízkych hľadajú vinníkov v druhých. A nebude v nej dobre, keď niekto bude môcť do éteru takto bezstarostne šíriť takéto nehorázne konšpirácie. Pretože ako povedal majiteľ Teplárne Roman Samotný, títo ľudia otravujú svojimi lžami studne, z ktorých pijú ľudia.

A hoci Kotleba svoju reláciu pomenoval po spisovateľovi Georgovi Orwellovi, ten by len horko zaplakal, aký manipulátor sa oháňa jeho menom.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #konšpirácie #streľba na Zámockej