Terorista Putin

Od začiatku vojny na Ukrajine prichádzali správy o zlej logistike ruských vojsk. Zásobovanie viazlo a vojaci hladovali. Potom sa hovorilo aj o zle vyzbrojených vojakoch a nedávno sa objavili zvesti, že noví odvedenci si sami musia kupovať nepriestrelné vesty.

19.10.2022 20:00
debata (113)

Túto poslednú informáciu nemožno potvrdiť, no zábery a videá, ktoré v poslednom čase kolujú na internete, sú veľavravné: regrúti sťažujúci sa na hlad a chabé oblečenie ukazujú, v akom biednom stave sa nachádza druhá najväčšia armáda sveta.

Situáciu dokresľuje aj fakt, že „svetová veľmoc“ je odkázaná na iránske drony. Režim v Teheráne nepochybne teší, že si takto môže otestovať svoje zariadenia priamo vo vojne. Smutné je však to, že Rusko tieto samovražedné drony nepoužíva na zlepšenie svojich vojenských pozícií, ale na zastrašovanie ukrajinského civilného obyvateľstva. V Kyjeve zo sutín zničeného domu záchranári v pondelok vytiahli manželský pár. Bohdanova žena Viktória bola v šiestom mesiaci tehotenstva. Obytný dom len ťažko možno označiť za „kritickú infraštruktúru“…

Moskva tým, že sa správa ako teroristický štát, prirodzene stráca posledný zvyšok sympatií u svojich „spojencov“ (existuje ešte niekto taký?). A zároveň presviedča doteraz váhajúce krajiny ako napr. Nemecko, aby podporili Ukrajinu. Je zrejmé, že bez dodávky protiraketových systémov sa Kyjev nezaobíde.

Vyhlásenie ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý v stredu vyhlásil stanné právo v štyroch ukrajinských oblastiach, ktoré sa Moskva snaží anektovať, možno v tomto kontexte vnímať ako ďalší zúfalý krok Moskvy.

Šéf Kremľa si musí byť vedomý, že mu tečie do topánok a túto vojnu nemôže vyhrať. No práve preto sa dá očakávať, že konflikt bude ešte viac eskalovať. A preto ešte umrie mnoho nevinných ľudí – ako Bohdan a Viktória.

© Autorské práva vyhradené

113 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Irán #Vladimir Putin #drony #vojna na Ukrajine