Kollárova jazda alebo Ľupták by sa čudoval

Šéf ZRS Ján Ľupták svojho času hovorieval, že môže vyskakovať len toľko, koľko mu percentá umožnia. Naznačoval tým, že ako slabší partner toho veľa v koalícii nezmôže. Ak by bol dnes v politike, asi by sa veľmi čudoval, čo všetko si môže dovoliť Boris Kollár so svojím 8-percentným hnutím

10.11.2022 20:00
debata (3)

Časy sa menia, a keď pri vládnom kormidle stojí osoba, ktorá ho nemá pevne v rukách, nájdu sa fiškusi, ktorí to využijú vo vlastný prospech. Kollár je toho jasným príkladom. Hoci OĽaNO je v koalícii stále najsilnejším subjektom, šéf parlamentu si v uplynulých dňoch robil doslova, čo chcel. S pomocou tarabovcov, kotlebovcov a mazurekovcov mu prešli viaceré zákony a, naopak, potopil iné, z dielne OĽaNO! A OĽaNO sa len prizeralo. A to aj vtedy, keď znenazdajky prišiel s návrhom na zníženie DPH na lyžiarske vleky a lanovky. Na to, aby mu táto nehoráznosť prešla, chýbal jediný hlas!

No Igor Matovič si z toho zjavne ťažkú hlavu nerobil a vysvetľoval to tým, že Kollár na revanš podporí jeho „geniálny nápad“ o vracaní DPH zákazníkom reštaurácií, ktorí si vypýtajú bloček. Hoci Boris Kollár sa pôvodne k tomuto nápadu v relácii Na telo staval odmietavo, pochopil, že výmenou niečo za niečo môže dosiahnuť svoj cieľ. A tak nám reálne hrozí, že namiesto jedného nezmyslu s DPH prejdú hneď dva…

Kollár si je vedomý, že je Matovičova slabosť a už dávno pochopil, že „to, čo je dovolené bohovi (rozumej jemu), nie je odvolené volovi“. A nejde len o návštevy Dubaja, za ktoré Matovič pravidelne kritizoval Sulíka, no v prípade šéfa Sme rodina cudne mlčí. Medzi nimi evidentne funguje neviditeľné puto, lebo jednoducho sú z jedného cesta.

A keďže Kollár je predovšetkým obchodník, tak v situácii, keď osud koalície je v jeho rukách, sa rozhodol, že z toho vytrieska, čo sa len dá.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #koalícia #Igor Matovič #Boris Kollár