Koniec psychiatrie?

Tak sme si všetci vydýchli – parlament napokon rozpočet schválil. Keďže zaň hlasovalo až 93 poslancov, mohlo by sa zdať, že Hegerovmu kabinetu II. by teoreticky nemalo nič stáť v ceste. Veci sú však oveľa komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad javia...

22.12.2022 19:00
debata (8)

Boris Kollár krátko po hlasovaní povedal, že je potrebné, aby sa „táto psychiatria skončila“. Podľa neho by mali na januárovej schôdzi prijať ústavný zákon o skrátení volebného obdobia a predčasné voľby by sa mali konať do leta, najneskôr v septembri.

Pridal sa aj Richard Sulík, ktorý svoju ponuku na podporu Hegerovho kabinetu berie späť a debatu o parlamentnej sedemdesiatšestke považuje za uzavretú.

Igor Matovič zasa kategoricky vyhlásil, že so Sulíkom definitívne skončil. Sulík je podľa neho človek, ktorý slúži mafii a je mimoriadne nebezpečný.

Nuž, takúto zápletku nevymyslí vari ani Agatha Christie: Matovič takmer tri roky stresuje koalíciu i celé Slovensko. Potom SaS opustí vládu, tá padne, aby vzápätí s pomocou hlasov liberálov rozpočet schválili. Matovič odchádza, čo bola Sulíkova podmienka (síce je nepochopiteľné, prečo to neurobil už pred týždňom, ale berme to tak – je to Matovič), koalícia disponuje dostatočným počtom hlasov, no nik už nemá chuť ďalej vládnuť. Zvláštne.

Na jednej strane je pochopiteľné, že po tom všetkom, čo tu doteraz koaličný štvorlístok na čele s Matovičom predvádzal, je pre mnohých ľudí ťažko predstaviteľné, že by mal vládnuť ešte rok.

Na druhej strane – len ťažko uveriť, že keď má niekto príležitosť vládnuť, aby sa tejto možnosti tak ľahkovážne vzdal. Mať moc v rukách!

Matovič síce naznačil, že bude robiť kampaň, no aj v tomto prípade platí, že žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa uvarí. Tak si chvíľu ešte počkajme, čo sa upečie v Sulíkovej piecke, možno budeme prekvapení…

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Hegerova vláda