Matovič klesol na úroveň Fica

Politici chápu, že keď nastolia tému, ktorá rezonuje v spoločnosti, majú väčšiu šancu uspieť u voličov ako tí, ktorí následne len reagujú.

03.01.2023 20:00
debata (5)

Napríklad Smer pred voľbami 2016 ťažil z toho, že v kampani živil u ľudí pocit ohrozenia z cudzincov. Hoci migračná vlna sa rok predtým Slovenska dotkla len veľmi okrajovo, Fico z nej dokázal vytrieskať slušný politický kapitál.

Matovič zasa trafil klinček po hlavičke, keď si pred poslednými voľbami za hlavnú tému zvolil boj proti mafii. Ľudia už boli unavení z „bačovania“ Smeru, a tak mu to „hodili“ bez toho aby sa zamýšľali, kto vlastne šéf OĽaNO je.

Keďže Matovič sa ukázal ako absolútne neschopný riadiť krajinu, to znamená, že ani nepresadil veľa zo svojej protikorupčnej agendy, rozhodol sa siahnuť po inej téme.

Hoci pri voľbách rozhodujú najmä tzv. chlebové témy, v nemalej časti spoločnosti rezonujú aj tzv. kultúrno-etické otázky. To sme mohli vidieť po vražde na Zámockej ulici. A líder OĽaNO, ktorý sa vtedy zmohol iba na zvolanie „ja som hetero“, teraz ešte viac pritvrdil.

Svojím siahodlhým statusom sa snaží u ľudí navodiť dojem, že najväčším problémom Slovenska sú maloleté deti, ktoré riešia zmenu svojho pohlavia. Je to taká podpásovka, že oproti nemu už aj Záborská, ktorá neriešila nič iné ako interrupcie, sa zrazu javí ako konštruktívna politička.

Matovič však vie, čo robí. Tento hnusný kalkul má opäť za cieľ u Slovákov vyvolať strach – len utečencov tentoraz vystriedali transrodoví ľudia. Latku, ktorá bola nastavená už aj tak strašne nízko, posunul ešte nižšie.

Pasuje sa do úlohy záchrancu: ak sa tomu nepostavíme, tak budeme čeliť tým istým problém, ako „prehnitý“ Západ. „Toto tu chceme?“ burcuje.

V jeho slovách počuť vzdialenú ozvenu Orbána, Putina a ďalších autokratov, zneužívajúcich najnižšie ľudské pudy na svoje politické ciele. Matovič nie je ten, čo sa nebojí ľudom povedať pravdu. Je obyčajný manipulátor, ktorý klesol na úroveň Fica.

+7

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Igor Matovič