Obrana Kaliňákova

Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze mal blízko k špičkám Smeru. Keď začal „spievať“, zavaril mnohým mocným. Aj preto sú na Súmračnej z neho takí nervózni. Zvlášť teraz, keď vyšetrovateľ NAKA obvinil z podplácania exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st.

02.02.2023 17:30
debata (37)

Či Brhel, ktorý bol mecenášom Smeru, naozaj podplácal, alebo nie, nech vyšetria príslušné orgány. Je tu však vyjadrenie Františka Imreczeho, ktorý tvrdí, že mu oligarcha ročne platil „kompenzáciu“ 200-tisíc eur. Dokopy tak dostal viac ako 1 milión eur! Slušná sumička…

Imrecze pred r. 2012 pracoval v súkromnom sektore na veľmi lukratívnom poste, preto keď začal robiť pre Finančnú správu, išiel s platom rapídne dole. Natíska sa otázka: Kto by sa dobrovoľne vzdal lepšieho fleku a išiel do horšieho? No iba ten, kto vie, že si „privyrobí bokom“. Navyše sa ukázalo, že Imrecze nebol jediný, kto dostával takéto „odškodné“.

Je prirodzené, že Fico sa na tlačovke snažil Imreczeho spochybniť ako nedôveryhodnú osobu, ktorá v snahe o záchranu vlastného krku „veľa natárala“. Čo iné mal povedať? Potom už nasledovala osvedčená pesnička, že sa Matovič snaží kriminalizovať opozíciu. A zakončil to masážou voličov: Toto je len prvý útok a po ňom prídu ďalšie! Na rade je aj Pellegrini a Saková. A šéfa Hlasu vyzval, aby sa ozval.

Je pravdou, že Matovič si mohol odpustiť reči o tom, že posunutím termínu volieb na september orgány činné v trestnom konaní (OČTK) získali čas na vyšetrenie zločinov. No to nič nemení na samotnej podstate veci.

Je zrejmé, že kauzy smerákov sa stanú opäť témou predvolebnej kampane. Matovič bude prikladať polienka pod kotol, lebo nemá veľmi čím voliča osloviť. Smer sa bude zasa zúrivo brániť a robiť zo seba v očiach verejnosti obeť. Záležitosti, ktoré majú riešiť zodpovedné orgány, sa tak budú zbytočne politizovať, čo je na škodu veci.

Už len z toho dôvodu, že garde sa môže vždy obrátiť a nová vládna moc začne „tlačiť na pílu“, aby sa začali riešiť napríklad daňové nezrovnalosti Igora Matoviča.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #úplatky #Finančná správa #Robert Kaliňák #František Imrecze #Jozef Brhel