Vypustil Kočner balóniky?

Kontroverzný podnikateľ Marian Kočner sa vraj odhodlal spolupracovať s políciou v kauze korupcie na súdoch. Prečo až teraz? A nejde len o vyfabrikovanú fámu?

09.03.2023 20:00
debata (1)

Kočnerov advokát Marek Para v reakcii vyhlásil, že jeho klient sa v jednej kauze rozhodol uviesť informácie na pravú mieru, čo nechápe ako spoluprácu. Nie sme o nič múdrejší, stále je všetko zahalené hmlou. A možno ide práve o to.

Kočner je za mrežami už od leta 2018. Najskôr sedel vo väzbe a neskôr bol právoplatne odsúdený na 19 rokov za falšovanie zmeniek televízie Markíza. Obvinený či obžalovaný je v rôznych prípadoch, kontroverzných podnikateľských obchodoch na hrane zákona (podvodoch), v podplácaní sudcov, v prípadoch prípravy vrážd generálneho prokurátora Maroša Žilinku, bývalého námestníka Petra Šufliarskeho a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Jedným slovom, má toho dosť na rováši. Otázka je, ako by si spoluprácou s políciou mohol v konečnom dôsledku pomôcť?

A chce vlastne spolupracovať? Či chce skutočne uviesť iba niektoré skutočnosti na pravú mieru, lebo polícia stúpila úplne vedľa? Alebo tu je snaha všetko poriadne zahmlievať, komplikovať a odkláňať smer vyšetrovania?

Na druhej strane je zrejmé, že ľudia, ktorí boli aj (nie vždy) s Kočnerom zamontovaní do rôznych káuz, aj na strane sudcov, zatiaľ vychádzajú zo všetkého celkom slušne. Keď sa pozrieme, že iné obvinené či obžalované kontroverzné osoby si behajú po slobode, požívajú rôzne výhody, nebolo by divu, keby ho to vo vnútri neškrelo.

Voľby sa blížia, kampaň sa zostruje, špekulatívnych informácií bude pribúdať. A Kočner z pozadia politiky a biznisu toho veľa vie. Bolo by hlúpe, keby svoje informácie nedokázal v správny čas zužitkovať. Volebná kampaň je na to ako stvorená. Kto vyhrá voľby, je veľmi dôležité.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #sudcovia #Marian Kočner #kauzy