"Opozičný" Matovič začal v Michalovciach loviť v revíre Smeru a Republiky

Igor Matovič prišiel do Michaloviec zahrať „slušňáka“. Pritom opäť zavádzal a klamal. Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer mu poslúžil ako fackovací panák a impulz na odštartovanie predvolebnej kampane o každého voliča.

14.03.2023 19:00
debata (13)

Je pravdou, že Káčer sa mohol pred týždňom na diskusii s Michalovčanmi vyvarovať niektorých osobných invektív, argumentovať distingvovane, ako sa na skúseného diplomata patrí. Rozumieme dôvodom, prečo mu rupli nervy: namiesto vecnej debaty rušenie, bučanie, piskot a lži o vojne na Ukrajine.

V tomto bode na začiatku Matovič ukázal svoju pravú tvár: povedal, že každý máme vlastný názor, niekto je za Ukrajinu, niekto za Rusko. Za Rusko? Ruskí vojaci prišli bezdôvodne, na základe vyfabrikovaných faktov a Putinovej paranoje zrovnávať Ukrajinu so zemou a zabíjať nevinných ľudí, dokonca aj etnických Rusov.

Lenže prekvapil niekoho Matovič? Veď to bol on, kto pred dvoma rokmi prinútil ministra obrany Jaroslava Naďa poslať vojenské lietadlo do Moskvy (bez informovania ministra zahraničných vecí), aby doviezlo nepreverenú vakcínu Sputnik V. Je to ten Naď, ktorý sedel s Káčerom na spomínanej diskusii a tiež si nekládol servítku pred ústa. O ňom, svojom kamarátovi, Matovič pomlčal.

A tu je pointa celého maškarného výletu Matoviča do Michaloviec. Po odchode Eduarda Hegera a niektorých ministrov OĽaNO do strany Demokrati Matovičovej strane spadli preferencie pod päť percent. Ak sa chce dostať do parlamentu a „obšťastňovať“ ďalšie štyri roky celé Slovensko, musí niekomu ukradnúť voličov. Pred voľbami 2020 sa mu vo finiši podarilo uchmatnúť časť voličov kotlebovcov (Republiky) a Smeru. Dnes vie, že môže loviť opäť v ich revíre. Potrebuje osloviť voličov naklonených ruskej propagande.

Pred voľbami 2020 sa Matovičovi vo finiši podarilo uchmatnúť časť voličov kotlebovcov (Republiky) a Smeru. Dnes vie, že môže loviť opäť v ich revíre.

Expremiér bez mihnutia oka obrátil realitu naruby. Pasuje sa do role opozičného politika, pritom OĽaNO je aj po odchode hegerovcov v Národnej rade najsilnejšou koaličnou stranou. Ministrov už má pomenej – dvoch. Ale jeden z nich, minister vnútra Roman Mikulec, ešte lídrovi OĽaNO poslúži na ďalší predvolebný populistický trik: bude sa o sebe vyhlasovať, že ako jediný bojuje proti mafii a korupcii.

To, že Matovičovi nejde o Káčera, ale o klasickú predvolebnú „agitku“, dosvedčuje priebeh diskusie. Vojna na Ukrajine bola podružná téma. Debatovalo sa o všetkom – o zdražovaní, energetickej kríze, dôchodkoch, pomoci rodinám. Líder OĽaNO využil priestor na obhajobu svojich atómoviek, čo všetko urobil pre obyčajných ľudí a ako za to trpel, až ho odstavili. Nezabudol pripomenúť, ako myslí na regióny, ktorí poslanci sú z Michaloviec a okolia. Len zabudol spomenúť, že ich vybral on sám, nie členovia demokratickej strany.

V takmer plnej sále kultúrneho domu (500 – 600 ľudí) a v búrlivejšej atmosfére sa Matovič cítil ako ryba vo vode. Opäť v opozičnom tričku (falošnom) ako obeť a zástupca obyčajných. Jeho slová, že netrpí ako ostatní egom, by mali byť po troch rokoch jeho vládnutia pre všetkých váhavých mementom pred tým, ako opäť naletia.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Jaroslav Naď #Igor Matovič #Rastislav Káčer