Horí! Choďte voliť, inak to dopadne zle!

Dlhodobý trend, keď strana Smer posilňuje a, naopak, Hlas oslabuje, potvrdil aj posledný prieskum agentúry Focus. Vyhliadky, že Slovensko bude mať konečne „normálnu“ vládu, sa tak zmenšujú na minimum. Potešiteľné je azda iba to, že hnutie OĽaNO by sa so 4,3 percenta do parlamentu nedostalo...

26.03.2023 19:00
debata (87)

Nárast preferencií Smeru ani pokles OĽaNO v podstate asi nikoho neprekvapili. Igor Matovič sa za posledné roky „zaslúžil“ o to, aby ľudia boli z politiky poriadne otrávení a vnímali ju veľmi negatívne.

Vzhľadom na to, že ponuka od iných strán je chabá, nemožno sa čudovať, že sa obracajú k tomu, koho najviac počuť. A tým je Robert Fico. Smer už dávno zahodil všetky zábrany a ide si za svojím cieľom.

Kým v minulosti používal populistickú rétoriku najmä pred voľbami, no vo vláde sa správal „v rámci slovenských noriem“ relatívne zodpovedne, reálne hrozí, že tentoraz by odhodil všetky zábrany aj po voľbách a do vlády by pokojne pribral Republiku či iných extrémistov.

Všetci vidia, že Slovensko sa ženie do záhuby, je preto zarážajúce, že tzv. „demokratické“ strany to necháva ľadovo pokojné. Ďalej sa handrkujú, že do volieb pôjde každá osve, poslancov v parlamente zjavne netrápi, že plán obnovy, ktorý môže priniesť Slovensku milióny, je kvôli nim v ohrození a poslankyňa Anna Záborská robí to, čo jej vždy išlo najlepšie – snaží sa urobiť časti ľudí na Slovensku zo života peklo.

Ľudia, na rozdiel od našich politikov, nie sú zaslepení túžbou po moci a vidia veci jasne. Ak si viac ako 80 % z nich myslí, že naša krajina sa uberá zlým smerom, mali by všetci biť na poplach.

Slovensko už raz bolo na historickej križovatke a zvládlo to. Najmä vďaka tomu, že v roku 1998 prišlo k volebným urnám takmer 85 % voličov. Tomu však predchádzala masívna mobilizačná kampaň.

Nájde sa niekto, kto v roku 2023 ľuďom povie: Choďte voliť, inak to dopadne zle?!

© Autorské práva vyhradené

87 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #OĽaNO #účasť voličov #Hlas-SD