Prečo zase Fico straší ľudí Sorosom?

Robert Fico opäť zbytočne tlačí na pílu. Pritom by mu úplne stačilo nechať hovoriť fakty. Ľudia si urobia úsudok. Prezidentka navrhla vlastného premiéra a ministrov a stáva sa tak spoluzodpovedná za fungovanie úradníckej vlády.

10.05.2023 20:00
debata (59)

Prečo zase vyťahovať amerického miliardára Georgea Sorosa? Pravdepodobne tento pán v pokročilom veku ani netuší, čo sa deje v malej krajinke v strednej Európe. To Fico, samozrejme, dobre vie. Ide mu o niečo iné. Slovo Soros už samo osebe vyvoláva v časti spoločnosti búrku nevôle a nenávisti bez toho, aby ľudia vedeli, aké idey a hodnoty podporuje tento v minulosti určite kontroverzný podnikateľ.

Zašlo to až tak ďaleko, že Zuzana Čaputová bola donútená vypovedať na polícii pre vyhrážky zabitím jej a jej blízkym. Zvažuje aj právne kroky voči Ficovi. Fico sa bráni, že aj jemu sa v minulosti vyhrážali smrťou a umelo sa voči nemu vyvolávala nenávisť. Má nepochybne pravdu, no preto nemusí to isté robiť osobe, ktorá s tým nemá nič spoločné.

Keby Fico chcel, nespomínal by Sorosa, no vyčítal by Zuzane Čaputovej – ktorú posmešne nazýva predsedníčka vlády – kreovanie novej vlády. Prečo v nej nesedí nikto z ľavicového spektra? Ako chce prezidentka týmto krokom upokojiť situáciu na Slovensku? Určite nie preto, že prezidentka nie je svojprávna a koná na pokyn (americkej) ambasády, ako tvrdí líder Smeru, ale preto, že jej chýbajú politické skúsenosti.

Možno si už uvedomila svoju unáhlenosť a pozvala si lídrov politických strán, aby s nimi prekonzultovala mená budúcich ministrov. V situácii, keď Fico na ňu ostro útočí a obviňuje ju z kadečoho, ho, samozrejme, pozvať nemohla.

Expremiér iba zbytočne prilieva olej do ohňa. Namiesto toho by si mal počkať na prešľapy budúcej vyhranenej pravicovej vlády a šikovne – ako to už on vie – ich využiť. Radšej hamovať, kým je čas, ako neskôr banovať.

© Autorské práva vyhradené

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #George Soros #Zuzana Čaputová #úradnícka vláda #Čaputovej úradnícka vláda