Kto po úradníkoch? Vyhliadky nie sú ružové.

Po troch rokoch bačovania vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera je nedôvera v politiku obrovská. Od úradníckej vlády sa očakáva, že upokojí napätú politickú situáciu. Lenže čo potom? Necelých päť mesiacov je príliš krátky čas na to, aby sa spoločnosť dokázala spamätať z predchádzajúceho chaosu.

14.05.2023 19:00
debata (30)

Ódorov kabinet zložený z odborníkov môže skutočne napomôcť tomu, že do slovenskej politiky sa aspoň na chvíľu vráti slušnosť a profesionalita. Teda to, čo tu minimálne posledné tri roky absentovalo. Nepripravenosť tých, ktorí sa dostali k moci po voľbách v r. 2020, bola priam kolosálna. Takú neschopnú vládu sme mu ešte nemali. Babráctvo, samoľúbosť hraničiaca s aroganciou vytvorili výbušnú zmes, ktorá musela zákonite vybuchnúť. Aj preto sa to celé skončilo fiaskom.

Keďže členovia úradníckej vlády nemajú žiadne politické ambície a nebudú súčasťou predvolebnej kampane, budú sa môcť plne sústrediť na výkon svojej funkcie. Nehrozí ani to, že sa zopakuje situácia, keď medzi sebou viedli žabomyšie vojny Matovič so Sulíkom. Jednoducho bude to „nuda“.

Keď už nič iné, tak táto vláda môže politickej garnitúre nastaviť zrkadlá: pozrite, vládnuť sa dá aj inak, ako ste doteraz boli zvyknutí. Čo pri dnešnej frustrácii nie je vôbec málo! Pretože časti ľudí by to mohlo aspoň otvoriť oči, keď sa budú rozhodovať, komu dajú svoj hlas, a a budú voliť umiernene a s rozvahou.

Lenže v parlamente a na politickej scéne zostáva tá istá zostava, a minimálne Robert Fico s Igorom Matovičom sa postarajú o to, aby sme neupadli do predvolebnej letargie a budú všemocne túto vládnu „idylu“ narúšať.

Oficiálna kampaň sa ešte ani nezačala, a už vidíme, že tí dvaja si našli spoločný terč – prezidentku Čaputovú. Znie to síce ako fráza, ale opäť budeme svedkami boja o podobu Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Igor Matovič #úradnícka vláda #Čaputovej úradnícka vláda