Normálny Boris Kollár odmietajúci Roberta Fica

Tak trochu v tieni aktuálnych udalostí súvisiacich s výmenou vlády sa cez víkend konal snem hnutia Sme rodina. Z úst predsedu Borisa Kollára na ňom zazneli zásadné posolstvá okorenené veľkou dávkou populizmu.

15.05.2023 20:00
debata (29)

Azda najčastejšie skloňovaným slovom bol výraz „normálnosť“. „Čo najviac chýba aktuálne v spoločnosti? Normálnosť!“ povedal šéf hnutia, pričom tento výraz zopakoval viackrát. Pomaly si zvykáme, že čím viac sa slovenská politika vzďaľuje od bežných štandardov a pripomína „psychiatriu“ (ďalší obľúbený výraz B. Kollára), tým viac v nej zaznieva volanie po normálnosti.

Pokiaľ u opozičnej PS, ktorá pred časom Slovensko zaplnila bilbordmi so sloganom: „Dá sa to, normálne a odborne“, je to uveriteľné, v prípade kollárovcov to má zvláštnu príchuť. Tri a pol roka ticho tolerovali Matovičove vylomeniny, takže keď teraz volajú po normálnosti, vyznieva to dosť pokrytecky.

„Vďaka tomu, že sme boli normálni, sa nám ako jedinej politickej strane podarilo presadiť celý náš program,“ zdôraznil pred delegátmi Boris Kollár. Tieto slová museli nepochybne pobaviť každého, kto roky čaká v poradovníku na nájomný byt…

No to bol len slabý odvar z toho, čo nasledovalo. Hnutie balansujúce na hrane zvoliteľnosti stavilo opäť na populistické sľuby. Kým pred tromi rokmi sľubovali napr. takú absurditu ako „právo na prenájom auta od štátu za 100 eur mesačne pre každú rodinu“, teraz ich ambície siahajú ešte vyššie. Keďže za hlavnú prioritu Kollár označil domáce potraviny za férové ceny, chce z upadajúcich poľnohospodárskych družstiev vytvoriť moderné technologické potravinárske parky a štátnu obchodnú sieť! Nuž proti gustu žiadny dišputát, ale na to by musel byť čarodejník! Navyše s bezodným vreckom peňazí…

No asi najsilnejšie vyhlásenie bolo to, ktorým Kollár vylúčil Smer z povolebnej spolupráce. Nuž uvidíme, čo z toho všetkého bude po 30. septembri pravda.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Boris Kollár #Sme rodina