Premiér

Ficovu protibulvárnu tlačovú konferenciu nemožno nazvať bezprecedentným útokom na tlač (s elektronickými médiami je, zdá sa, premiér spokojný). Tých útokov už totiž slovenskí novinári zažili viacero. Tentoraz si však zrejme mal svoj hnev trochu viac premyslieť. Týždenník Plus 7 dní prišiel s informáciou, že Ficov syn navštevuje súkromnú školu, na ktorej je mesačný poplatok 890 €. Premiér sa ohradil, že on osobne platí mesačne 89 €. Je predsa sociálny.

18.09.2009 09:11
debata

Prvý údaj je, podľa internetovej stránky dotyčnej školy, pravdivý. A podľa Fica je pravdivý i ten jeho. Tieto dve informácie sa však vzájomne vôbec nevylučujú.

Roberta Fica celá záležitosť „vytočila“ natoľko, že chce novelizovať tlačový zákon. Aby pokuty pri neuverejnení odpovede platili médiá automaticky zo zákona, pretože súdne spory na ochranu osobnosti sa môžu ťahať roky… (Prieťahy v konaní sú na Slovensku problém nielen pri takýchto sporoch a legislatívne by sa mal zaoberať skôr týmto problémom.) A požiadal televízie, aby reklamu na spomenutý týždenník stiahli.

Ficova vojna s médiami pokračuje. Tie však o ňom informujú nie preto, že je to Robert Fico, ale preto, že je predsedom vlády. Tento spor nemá s osobnou motiváciou nič spoločné. Aspoň nie v redakciách.

debata chyba