Opisovanie

Ak poslankyňa Zmajkovičová (Smer) vyštudovala aj vďaka diplomovke s pasážami, ktoré odpísala, nie je zrejme jediná. Neznamená to však, že tento jav je v poriadku.

19.11.2009 10:45
debata

Ešte vážnejšie je, že ako verejná funkcionárka šíri svoj pokrivený pohľad na dodržiavanie noriem a pravidiel aj v parlamente. Dokonca ako šéfka mandátového a imunitného výboru pri posudzovaní skutkov svojich kolegov. Prispela svojím hlasom, aby nebol zbavený imunity a vydaný na trestné stíhanie poslanec Kvorka (Smer), podozrivý z násilnej trestnej činnosti. Zamietla pod koberec škandál okolo podpisov Jána Slotu alias Rafaela Rafaja na prezenčnej listine.

Dôsledná bola len raz – v prípade opozičnej poslankyne Radičovej, ktorá hlasovala za svoju kolegyňu. A dobrovoľne sa vzdala mandátu. Napriek tomu si do nej Zmajkovičová aspoň kopla, že tak urobila neskoro.

Samotná Zmajkovičová sa však poslaneckého mandátu nevzdala vôbec, hoci má na to dostatočný dôvod. Ak tak nespraví a ak jej to neporadí ani jej stranícky šéf Fico, potom si Smer môže rovno napísať do stanov, že klamstvo či dvojaká morálka sú celkom prirodzené a normálne. Nech to majú ďalší nádejní študujúci politici odkiaľ odpísať.

debata chyba