Dve nuly navyše

Neúspešný kandidát z prvého kola bratislavských župných volieb Branislav Zahradník podporil pre druhé kolo jedného z finalistov a súčasného župana Vladimíra Bajana. Pretože je, na rozdiel od druhého uchádzača Freša, nezávislý. Zrejme preto, že to má napísané za menom na volebnom lístku.

21.11.2009 12:12
debata

Sám Zahradník je zaujímavá postava. V prípade novej športovej haly v Bratislave hlasoval ako mestský poslanec za rekonštrukciu starého „zimáku“ a ako župný za projekt novej haly v Petržalke. Mestu sa vraj zídu obe a pri správnej politickej konštelácii prispeje aj vláda – štátny rozpočet – daňoví poplatníci.

Pozemok pod novú multifunkčnú halu kúpila župa pod vedením Bajana za 300 miliónov Sk (asi 10 mil. eur). V danej lokalite je to štandardná cena. Podnikateľ, ktorý pozemok župe predal, ho nadobudol za 3 milióny Sk (asi 100-tis. eur). Jednoducho životný obchod. Aspoň podľa ilustračných faktov.

Spraviť takýto biznis si vyžaduje buď vysokú mieru predvídavosti, vysokú mieru šťastia, alebo (hoci to by nebolo v súlade so zákonom) vysokú mieru korupcie.

A musí byť určite skvelý pocit mať dve nuly navyše. Na účte. A možno sa aj s kýmsi podelí.

debata chyba