Záchrana záchraniek

Je podozrivé, že pri nedávnom výbere prevádzkovateľov záchranných staníc neuspeli osvedčené firmy, ktoré už investovali peniaze do technického i personálneho vybavenia. Na druhej strane komisia ministerstva zdravotníctva vybrala napríklad štátnu bratislavskú záchranku, ktorá ešte len nakupovala sanitky.

27.11.2009 11:28
debata

Tender, ktorý preveruje aj Úrad pre verejné obstarávanie, má však ďalšie dôsledky. Bratislavská záchranka sa totiž napokon rozhodla pre českého a nie slovenského dodávateľa sanitiek.

Po prvé, v čase krízy takto prichádza o prácu domáci výrobca, ktorému hrozí prepúšťanie. V priamom rozpore s kvetnatými protikrízovými rečami vládnych politikov. V priamom rozpore so sociálnym myslením a národným cítením súčasnej politickej špičky.

A po druhé, ak sa na vláde s obľubou skloňuje, koľko peňazí uteká zo zdravotníckeho systému napríklad cez poisťovne, bolo by dobré pozrieť sa z okna na protestujúcich zamestnancov oravského výrobcu sanitiek. Pretože „záchrankárska kauza“ je príklad, keď sa peniaze strácajú – s požehnaním štátu a možno aj zámerne…

debata chyba