Zabávači v politike

Humoristom sa dnes ťažko zarába na chlieb, keďže im vyrástla silná konkurencia v politikoch. Ukážkovým príkladom schopnosti rozosmievať ľudí - ba dokonca sa im vysmievať do tváre – je predseda SNS Ján Slota. A nekonečný príbeh jeho výstrelkov, ako je napríklad lietanie na prúdovom lietadle či odlet zo schengenského priestoru bez pasovej kontroly...

07.12.2009 09:59
debata

Za svoje kauzy Slota nielenže nenesie dôsledky, ale ešte aj presviedča verejnosť i svojich kolegov, že sa vlastne nijaké nestali. A že napríklad „nevyužíva prúdové lietadlo na sólo lety“. Možno si Slota požičal nielen lietadlo, ale celú osobnosť, ktorá zaňho vystrája psie kusy, zatiaľ čo on žije tichým a nenápadným životom skromného introverta.

Tu však vôbec nejde o jeho osobu, ale o princíp. O totálnu neschopnosť (seba)kontroly politikov. A pokrytectvo tých poslancov, ktorí otvorene pripúšťajú, že nebudú zasahovať voči kamarátom z koalície.

Ficove sľuby, že teraz pred voľbami presadí zákon o preukazovaní pôvodu majetku, prichádzajú neskoro a sú neúprimné. Fico nijako nezakryje, že ak sa o Slotovi hovorí ako o zabávačovi, on sa do dejín zapísal ako jeho zhovievavý režisér.

debata chyba