Chceme sa mať lepšie

Otecko, mamička, chceme sa mať lepšie, hlásal kedysi známy reklamný slogan Drukosu. Dnes sa nemajú lepšie ani naivní vkladatelia, ktorí spoločnosti zverili svoje peniaze, ani jej bývalý šéf František Mojžiš. Aspoň to o sebe tvrdí. Vraj si nemôže dovoliť ani advokáta, ktorý mu vypovedal svoje služby pred začiatkom hlavného pojednávania.

21.01.2010 08:49
debata

Táto „bieda“ však má aj pozitívne dosahy. Mojžiš si má v krátkom čase nájsť nového obhajcu a ten si potom bude musieť naštudovať viac než stotisícstranový spis. V konečnom dôsledku sa tak súdny proces opäť natiahne. Pritom hlavné pojednávanie sa začína takmer osem rokov od chvíle, keď padlo prvé obvinenie a polícia sa začala o prípad zaujímať.

Podľa obžaloby bolo poškodených 25-tisíc ľudí a škoda dosahuje štyri miliardy korún. Pred týmito číslami blednú aj Mojžišove argumenty, že sa za Mečiarovej vlády postavil zlu, čelil vydieraniu a jeho koniec je len dôsledkom politickej pomsty. Ako nespravodlivé sa Mojžišovi môže javiť akurát to, že ľudia, ktorí občanov pripravili o podobné alebo i väčšie sumy, nielenže nestoja pred súdom, ale pôsobia v politike a stále voličom sľubujú, že sa budú mať lepšie…

debata chyba