Bezpečná krajina

Polícia odhalila teroristu zo Spiša. Oznam môže vzbudzovať dojem, že vládna koalícia niečo prišila lídrovi opozície, aby ho mohla posadiť do chládku, ale nie je to tak. Ide o človeka v minulosti trestaného za majetkovú trestnú činnosť a za drogy. Teraz sa vraj preorientoval na terorizmus. Podľa obvinenia mal vyrábať komponenty na nástražné výbušné systémy, ktorými chcel priamo v kostoloch vyjadriť svoj záporný postoj k viere.

22.01.2010 08:18
Packa, Danglár Foto:
Oznámenie o prvom teroristovi na Slovensku očami ilustrátora Danglára.
debata

Pravdaže, aj celkom nepatrné podozrenie z verejného ohrozenia treba brať vážne. A je naozaj hrozné čo i len pomyslenie, že by niekto umiestnil nálož do kostola plného modliacich sa ľudí. Nerátajúc oko všemohúceho, ktoré všetko vidí, kostoly či kaplnky nepatria medzi ktovieako strážené objekty. Presvedčila sa o tom aj múmia Žofie Bosniakovej, ktorá sa pred časom stala terčom šialeného útoku.

No na druhej strane, prípad teroristu je v počiatočnom štádiu vyšetrovania. Obvinený pripravoval skazu celkom sám. A odhalenie prišlo ako blesk z jasného neba v čase, keď sa na políciu zosypala kritika pre zbabranú akciu v Poprade či pre utajený útek podozrivého.

Možno sa ešte podarí nájsť pár nebezpečných indivíduí s cigaretou marišky vo vrecku, oslobodiť posledných gaunerov a mafiánov, ktorým nie a nie dokázať vinu – a Slovensko bude celkom bezpečná krajina.

debata chyba