Kto je rýchlejší ako Fico? Flašíkovci

Monika Flašíková-Beňová mala do piatku vrátiť pochybne sprivatizované pozemky späť do rúk župy. Nespravila to. Výzvy župana a poslancov celý čas odrážala. Čím len potvrdila, že pri prevodoch pozemkov nepracovala v záujme župy, ale v záujme inom.

Dag Daniš 23.01.2010 08:00
Monika Flašíková Beňová Foto:
Monika Flašíková Beňová
debata

Výsledkom je vrcholne absurdný stav. S kriminálnou zápletkou.

Jediný, kto do projektu Danube Arena investoval reálny kapitál (300 miliónov korún), bola bratislavská župa. Súkromní investori ešte nepriniesli ani cent. Napriek tomu dnes župa nemá v rukách ani pozemky, ani peniaze. Má len dlhy. Pánom situácie je Danube Arena, a. s., na ktorú Flašíková krátko po prehratých voľbách previedla župné pozemky. Firmu Danube Arena ovládajú flašíkovci a ich „investičný poradca“ Parnham. Ak to vyjde a začne sa stavať, tak v réžii Danube Areny. Ak sa stavať nezačne, pozemky stratia cenu a „veľkoryso“ sa vrátia župe. Nech si láme hlavu, čo s nimi…

Táto župná „zlodejina“ sa pritom nemusela stať, keby bol Fico dôsledný. A keby Flašíkovcov odpratal zo Smeru. Tak, ako sa o to neúspešne pokúšal pred štyrmi rokmi.

Bolo to krátko pred voľbami 2006. Fico náhle udrel na Flašíka a jeho ľudí – a vyrazil ich z kandidátky. Vrátane Beňovej. Dôvodom bolo podozrenie, že Flašík neoprávnene vyberal od sponzorov peniaze – a neodvádzal ich do kasy. Fico však vtedy neodstránil celú „skupinku“. Pod tlakom bratislavskej partie Smeru musel ušetriť Martina Glváča, šéfa bratislavskej krajskej rady. A Flašíkovho spoločníka.

Flašíkovci po tomto údere neodišli zo Smeru, naopak, upevnili si pozície v bratislavskej skupine. Spoločne s Bajanom vymysleli projekt Danube arény, na ktorý chceli vybaviť miliardovú dotáciu od štátu (mal tam stáť národný hokejový štadión). Nevyšlo im to, prehrali bitku s podnikateľom Širokým. Preto oprášili náhradný scenár – pozemky zabezpečí župa a arénu postaví „investor“. A nakoniec po prehratých voľbách, v decembri 2009, pozemky priklincovali k Danube Arene, a. s. Ovládanej Flašíkovou a akýmsi Parnhamom.

Po župných voľbách Fico pevným hlasom zakričal, že v bratislavskej skupine Smeru chystá upratovanie.

Nestihol to. Flašíkovci boli v „upratovaní“ opäť rýchlejší.

debata chyba