Igelitový pomník

Rožky v igelite. Ak už nič iné, aspoň toto bude hmatateľný dôsledok zákona, ktorý mal byť pôvodne bičom na nespratné obchodné reťazce. A hoci na ňom ešte ani atrament neuschol, začína byť jasné, že bič zaštípe na chrbte predovšetkým domácich výrobcov potravín. A pravdaže zákazníkov.

06.03.2010 11:22
debata

Ak už teda kupujúca verejnosť nájde v obchodoch menej domácich výrobkov alebo zlacneného akciového tovaru, možno ju poteší aspoň hygienický predaj pečiva v obaloch či formou pultového predaja. Spotrebiteľa nemusí sužovať predstava, že jeho rožok pred ním stískali špinavé ruky (napríklad nejakého politika). Akurát sa núka otázka, čo s ostatnými nehygienickými zlozvykmi? Čo so zákazníkmi, ktorí hádžu nahryznuté čokolády medzi zubné pasty? A čo s voľne predávanou zeleninou či ovocím? Nemal by sa rovno celý hypermarket zabaliť do igelitu, keď už je kultúrna úroveň spoločnosti taká nízka, že sa z nej vytrácajú základné hygienické návyky?

Zrejme je najvyšší čas spraviť pre skultúrnenie spoločnosti. Usilovať sa napríklad o vyššiu politickú kultúru. To je však cieľ príliš smelý, priam nereálny. Aspoň že si vládna koalícia postavila malý skromný pomníček. Z igelitu.

debata chyba