Mečiar a Štefánik

Čím sa viac blíži termín volieb, tým väčší rozbeh má fantázia politikov opojených kampaňou. Predseda SNS Slota viní Bugára, že stavia mosty pre maďarské tanky. A Vladimír Mečiar sa pochválil svedectvami ľudí, ktorí vraj dostali rozkaz strieľať na lietadlo generála Štefánika.

03.05.2010 05:00
Mečiar Foto:
Líder HZDS Vladimír Mečiar
debata (42)

Nevedno, či si ich Mečiar vypočul dávnejšie a doteraz cudne mlčal, alebo je s nimi v duchovnom spojení dnes. Nevedno ani, komu toto „odhalenie“ pomôže. Štefánikovi? Zo všetkého najmenej asi samotnému Mečiarovi. Možno mu v časoch najväčšej slávy bizarné výroky pridávali na obľube (spomeňme stotisíc pracovných príležitostí z Ruska).

Dnes sa však jeho preferencie beznádejne prepadajú pod prah zvoliteľnosti. Ešte bizarnejšie než bilancia jeho výrokov totiž pôsobí bilancia faktov. Napríklad, že sa Mečiar nemusel zodpovedať za aféry SIS počas jeho vlády. Že sa mu prepiekla Elektra a majetkové pomery jeho rodiny. Do dôsledkov sa nedoriešili kauzy pripisované HZDS v Pozemkovom fonde. Ešte aj exposlanec Karlin obžalovaný z úplatkov je napokon čistý ako ľalia.

Popri takomto zozname absurdností je svedectvo o Štefánikovi už len trápnou epizódou z konca jednej politickej dráhy.

42 debata chyba