Pán Slota

Najnenápadnejší bol predseda SNS Ján Slota po voľbách 2006, keď bolo politicky nežiaduce kaziť obraz novej vlády. Teraz, pred voľbami 2010, je to presne naopak.

04.05.2010 05:00
Ján Slota Foto:
Šéf SNS Ján Slota
debata (51)

A dá sa očakávať, že Slotove aktivity na spôsob jeho nedeľného televízneho vystúpenia, budú naberať na intenzite. Pod vplyvom kampaňového dopingu pribudne nadávok, urážok a vulgárností mylne vydávaných za úprimnosť či hrdé vlastenectvo.

Čo si má počať moderátor, ak sa ocitne v štúdiu zoči-voči politikovi v takomto rozpoložení? Mohol by ho vypnúť, ak by za sebou cítil autoritu televízie a nie politicky riadenej STV. Na druhej strane predsedu vládnej strany možno asi len ťažko vykázať z médií. Pobyt vo vládnej koalícii mu predsa odobril jej najvyšší šéf. A jemu zasa dodatočne európski socialisti (PES), ktorí spočiatku kritizovali spojenectvo Fica so Slotom, napokon sa s ním však ľahko a bezbolestne zmierili.

Vždy to tak bude, že politici z piatej cenovej skupiny budú mať otvorené dvere u niektorých voličov. (Nie je to iba slovenské špecifikum.) Mali by však mať zatvorené dvere do lepšej spoločnosti. Do inštitúcií ako je vláda. Teda do inštitúcií, ktoré z Jána Slotu urobia pána Slotu.

51 debata chyba