Kiež by sme sa mýlili

Jej vlasy boli kedysi ozdobou mestečka zobrazeného v nežných Postřižinách. Z hereckej však prešla na diplomatickú a politickú dráhu. Dnes je tromfom materskej SDKÚ v boji o post primátorky Bratislavy.

31.07.2010 12:51
debata (63)

Určite by vo funkcii reprezentovala. Sotva však možno očakávať, že by pohla s problémom bratislavského „metra“, že by zbavila metropolu miliónových dlhov, že by jej investori neskákali po hlave. Komunálna politika je trochu o inom, ako tá „veľká“.

Bol by tu iný, skúsenejší kandidát. Milan Ftáčnik síce stojí o podporu opozičného Smeru, odmieta však sedieť na radnici v straníckom tričku. Vie prečo. Smer by po rokoch vlády pravice tiež rád trochu „podojil“ mesto s vyše 300-miliónovým rozpočtom. Ak by si však namiesto Ftáčnika vybral pre novembrové voľby straníckeho žolíka, nech by mal akúkoľvek charizmu, v modrej bašte SDKÚ neuspeje.

Aj kresťanský demokrat Andrej Ďurkovský sa za primátora dvakrát kvalifikoval len vďaka podpore modrých. Tentoraz s ňou už iste nepočíta. K prípadnej tretej kandidatúre sa stále jasne nevyjadril, no rýchly odlev jeho ľudí z magistrátu skôr naznačuje, že si už vystačí s imunitou krytým miestom v národnom parlamente.

Známa tvár a masívna stranícka kampaň urobia svoje. Novou primátorkou bude Magda Vášáryová.

Kiežby sme sa mýlili.

63 debata chyba