Ukradnutí voliči

Sulíkova strana Sloboda a Solidarita postupne odkrýva karty a tým aj svoju pravú tvár. Voličom, a nebolo ich málo, hlas jej dalo 307 287 ľudí, jasne ukazuje, že ich potrebovala ako výťah k moci.

25.08.2010 14:38
debata (47)

Inak by sa strana, ktorá si vymyslela referendum, nemohla k jeho uskutočneniu stavať tak, ako sa k nemu politici tejto novej strany postavili. Úplne odignorovali delegovanie svojich zástupcov do ústrednej volebnej komisie. Asi si ešte nestihli v ústave prečítať, čo vlastne referendum pre demokratickú spoločnosť predstavuje.

SaS svojím správaním každý deň dokazuje, ako opovrhuje bežnými ľuďmi. Tí sú pre ňu, zdá sa, len dojnými kravami, ktoré odvádzajú štátu dane a odvody. Zaujímaví sú akurát pár týždňov pred voľbami.

Referendum je jedna z mála zachovaných metód priamej demokracie. Občania v ňom môžu priamo vyjadriť svoj názor na veci, ktoré sa bytostne dotýkajú ich života. Sulíkovci ukázali, že vox populi je pre nich zaujímavý, iba keď prináša hmotný výsledok – kreslá vo vláde či v parlamente a s ním spojené výhody.

Referendum spískali, aby upútali. Ľudí nachytali na hrubý populizmus. Z ich vrecka na to peniaze nepôjdu. Znovu to zaplatia tí, ktorí dnes môžu byť Sulíkovej SaS podľa všetkého ukradnutí – voliči. Už chýba iba vztýčený Richardov prostredník.

47 debata chyba