Konzultantka Tomanová

Konzultačná činnosť je čarovná v jednom – nikto presne nemôže povedať, či je cena tejto práce hodná 3,75 eura za hodinu, 37,5 eura alebo dokonca 375 eur. Výsledný produkt – analýza, totiž nie je ako iný výrobok, pri ktorom vieme presne kvantifikovať, koľko čo stojí. Závisí len od dohody dvoch strán, a preto sa za ňou môže skrývať i dobre zamaskovaná provízia.

08.09.2010 22:02
debata (24)

Redaktor britského denníka Independent Johann Hari nedávno napísal, že poradenské firmy sú podvod. Autor tvrdí, že od iných spoločností a štátu inkasujú obrovské peniaze, často za nič. V mnohých prípadoch nie je ďaleko od pravdy. Tento typ činnosti môže byť rovnako užitočným, ako aj absolútne zbytočným vyhadzovaním peňazí do vzduchu, v závislosti od zadania a ceny. A tak záleží iba na šikovnosti a kontaktoch manažérov, či dokážu získať štátne zákazky.

Ak však niečo takéto urobí samotná ministerka, nejde o šikovnosť, ale o zvrhlosť. Tak ako keď exministerka Viera Tomanová a ďalší na ňu napojení ľudia mali v pláne prostredníctvom Centra sociálneho dialógu vyryžovať v najbližších rokoch z eurofondov 9 – 10 miliónov eur.

Odhliadnuc od toho, že to je konflikt záujmov ako vyšitý, tak bývalej ministerke chýba elementárna slušnosť.
Tomanová bola hanbou Smeru už predtým a ak chcú byť sociálni demokrati dôveryhodnou stranou, mali by sa čo najskôr poobzerať po novej expertke na sociálne záležitosti.

24 debata chyba