Poplašná správa

To, čo v pondelok predviedol Richard Sulík, najlepšie charakterizuje slovné spojenie "ísť s bubnom na zajace". Podľa predsedu Národnej rady sa vraj máme pripraviť na návrat koruny. Bác!

14.12.2010 09:30
debata (59)

Jediné šťastie, že Slovensko je jedným z menších štátov eurozóny. Len samotná predstava, že by s podobným výrokom vyrukoval šéf nemeckého Bundestagu Norbert Lammert, naháňa hrôzu. Čo by sa v tom okamihu začalo diať s kurzom eura, si radšej ani nepredstavujme.

Našťastie, Sulíkov hlas vo všeobecnom huriavku okolo eura pravdepodobne zanikne. Nevedno však, či spomínaný plán B je prejavom jeho neskonalej blbosti alebo sa mu zapáčila pozícia euroskeptického „disidenta“, ktorý okoliu šplechne „umlčovanú“ pravdu do očí.

Ak chce tlieskať výrokom ikony euroskeptikov Nigela Faragea („môžem iba dúfať a modliť sa, že europrojekt sa s pomocou trhov rozpadne“) a zaradiť sa medzi obdivovateľov tejto obskúrnej postavičky, prosím, len preboha, prečo sa tvári ako seriózny liberál?

Diskusia: Chceli by ste platiť opäť korunou?

Tu nejde o to, že občas niekto povie veci na rovinu, ale o to, že seriózny politik váži každé slovo, lebo si uvedomuje, aký dosah to môže mať. Ono je vždy tragédia, keď ústa hovoria rýchlejšie, ako hlava myslí.

A keď už nič iné, Sulík by mohol vedieť aspoň to, že keď sa raz fáma vypustí, šíri sa ďalej a začne si žiť vlastným životom a nikoho potom nepresvedčíte, že opak je pravda.

Kompetentní možno aj majú v šuplíku pripravený plán B pre prípad, že by sa eurozóna rozpadla, ale rozdiel medzi nimi a Sulíkom je ten, že vedia, čo je to šírenie poplašnej správy.

59 debata chyba