Vyšetrovanie sa skončilo, nezabudnite

Špeciálny prokurátor Ján Šanta zastavil vyšetrovanie kauzy, ktorou pred rokom predseda Smeru rozvíril stojaté vody SDKÚ.

07.01.2011 06:05
debata (14)

Dokazovaním sa vraj nepotvrdilo, „že by pri predaji hotela Forum Bratislava došlo k nejakým nezrovnalostiam“. Mikuláš Dzurinda by teraz mohol byť v rozpakoch. Má si z duše vydýchnuť alebo búchať hlavou o stenu za to, že uvoľnil post volebného lídra a tým aj neskôr premiérske kreslo Ivete Radičovej?

Hoci sú údaje o privatizácii kedysi vládneho hotela „účtovne riadne zadokumentované“, aj na základe chaosu, ktorému Dzurinda po sérii tlačoviek Roberta Fica vlani tak rýchlo podľahol, sotva sa nájde ktosi, kto verí nepoškvrnenému toku peňazí v SDKÚ. Navyše, hotel Forum zďaleka nebol jediným obvinením, ktoré padlo na Dzurindovu hlavu. Honba za sponzormi sa začala ešte za Gabriela Palacku v SDK. Jeho stranícky šéf a vtedajší premiér ho maximálne kryl a tento biľag si vlečie so sebou aj v SDKÚ.

Smer v oficiálnom stanovisku k Šantovmu rozhodnutiu tvrdí, že ho nebude komentovať. Ani protestovať veľmi nemôže. Veď podobne, presne pred mesiacom, iný špeciálny prokurátor – Dušan Kováčik zastavil trestné stíhanie v prípade nejasného financovania Smeru…

SDKÚ a Smer si v tomto môžu podať ruky. Bolo by však dobre, keby v budúcnosti ich lídri mysleli na to, že vyšetrovanie sa síce skončilo, no ľudia len tak ľahko nezabudnú.

14 debata chyba